1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny Jaguar F-Type SVR med 575 hk
0

Ny Jaguar F-Type SVR med 575 hk

Ny Jaguar F-Type SVR med 575 hk
0
0

Vi har ventet spændt på Jaguar F-Type SVR, der vil være topmodellen af den i forvejen meget dynamiske sportsvogn. Motorprogrammet består i øjeblikket af to 3-liters sekscylindrede kompressormotorer med enten 340 eller 380 hk, mens en større 5-liters V8 kompressormotor leverer 550 hestekræfter. Rigeligt ville de fleste mene, men nu kommer den rigtige supermodel!

Navnet er som nævnt SVR, og det står for Special Vehicle Operations, hvilket referer til den specielle afdeling hos Jaguar/Land Rover, som har stået for udviklingen.

Antallet af hestekræfter er en del mindre end vi havde regnet med, men når vi kigger på accelerationstiden Jaguar har formået at få ud af de 575 hestekræfter, så bliver man imponeret. 0-100 km/t tager blot 3,7 sekunder uanset om man kører coupé eller cabriolet (den 550 hestes model bruger 4,1 sek fra 0-100 km/t).
Helt eksakt har SVR-modellen fået 25 hestekræfter mere og 20 Nm mere. Specielt fokus har vi på det maksimale drejningsmoment, som før var 680 Nm v. 3.500 omdr/min, men det er nu hævet til 700 Nm mellem 3.500-5.000 omdr/min! Topfarten er desuden ekstreme 322 km/t, hvis man vælger coupé-modellen. Vil du køre cabriolet må du nøjes med 313 km/t…

Læs også:  Porsche hylder ikon med ny eksklusiv version

Automatgearkassen er fortsat en fantastisk ottetrins, der i kombination med firehjulstrækket sikrer masser greb til de 575 livlige hypper.

Jaguar tilbyder desuden en adaptiv sportsaffjedring, et avanceret elektronisk styret differentiale samt lette carbon keramiske bremser som tilkøb.

Motorlyden vil blive ekstra markant, hvilket kun kan gøre SVR-modellen helt ekstrem. Jaguar F-Type er nemlig helt fantastisk når det kommer til lydbilledet, så det må være gudommeligt at høre SVR-modellen.

Stylingsmæssigt bliver det højst sandsynligt heller ikke noget problem at genkende den. Specielt den store bagvinge skaber opmærksomhed, men også downforce, når det går rigtig stærkt.

F-Type SVR vil både blive tilbudt som coupé og cabriolet, og den officielle præsentation forventes at blive ved Geneve Motor Show til marts.

I Danmark koster en Jaguar F-Type fra 1.184.900 kr. med manuelt gear og 340 hestekræfter. Indtil SVR-modellen kommer, så er cabrioletudgaven med automatgear, firehjulstræk og 550 hestekræfter den dyreste model med en pris på 2.299.900 kr. Vi ved endnu ikke, hvad SVR-modellen vil koste i Danmark.

Læs også:  Fra 0 til 100 på et øjeblik: 3 lynhurtige biler