1. Home
  2. Advertorial
  3. Sådan passer du bedst på din bil
0

Sådan passer du bedst på din bil

Sådan passer du bedst på din bil
0
0

Dette indhold er sponsoreret

Bilen er en stor del af hverdagen for rigtig mange danskere. Den bliver flittigt brugt i alt slags vejr og med årene lægger den mange kilometer bag sig, hvilket er derfor det er vigtigt at passe godt på den så den holder i lang tid og er sikker at køre i. Hvis du er god til at passe på bilen kan du også i større grad undgå de frygtede besøg ved mekanikeren og skåne både bilen og pengepungen. Læs videre for et par gode råd til hvordan du passer bedst på din bil.

Beskyt fra vind og vejr

Som sagt kommer bilen vidt omkring når vi kører, men det er også vigtigt at være opmærksom på hvor og hvordan den står når den ikke er i brug. Det kan nemlig gøre underværker for både bilens udseende og levealder at beskytte den mod vind og vejr. Selvom størstedelen af danskernes biler står parkeret i gader og udendørs parkeringspladser det meste af året kan det være en rigtigt god ide at skaffe læ og beskyttelse til din bil. Hvis du bor i hus kan du for eksempel få en Carport, der beskytter din bil mod regn og sne, men også mod nedfaldne grene, fugleklatter, pollen og andet der nu engang kan falde på din bil fra oven. En carport er også perfekt hvis du ikke nødvendigvis har pladsen eller ressourcerne til at bygge en garage, men stadig vil give din bil god beskyttelse mod skader. 

Læs også:  Derfor skal du kombinere din bil- og vandreferie på Island

Benyt dig af serviceeftersyn 

Selvom der ikke er noget værre end en tårnhøj regning fra mekanikeren eller en lille reservedel, der koster det hvide ud af øjnene er der dog en mening med galskaben. Jo bedre du er til at holde dit køretøj ved lige og få fixet det der skal fixes, jo længere holder det. Vedligeholdelse giver pote i det lange løb og du kan tænke på næsten som et tandlægetjek for din bil. Eftersynet forebygger større problemer op reparere de skader der nu engang måtte være der. Udover levetiden og ydeevnen på din bil er eftersynet også vigtigt for sikkerheden, da det kan sætte både dig og dine medtrafikanter i farlige situationer hvis din bil ikke er sikker at køre i. Så benyt til af muligheden for at få din bil synet hvis du bil passe godt på den og have et velfungerende køretøj så længe som muligt. 

Læs også:  Guide: Sådan undgår du faldgruberne ved køb af brugt bil

Husk den indvendige vedligeholdelse

Et sidste godt råd er at huske på den indvendige vedligeholdelse. At passe på bilen handler ikke kun og dens udvendige eller om motoren, det handler også i stor grad om det indvendige i bilen og om at så vidt muligt holde den ren og ryddet. Så kør gerne en støvsuger over sæderne og sikrer at der for eksempel ikke sidder snavs eller affald fast i områder du skal kunne nå, bevæge dig frit i og som skal kunne bevæges frit, som omkring gearstangen, håndbremsen og pedalerne. I tråd men den indvendige vedligeholdelse er det også en god ide at sørge for at der altid ligger reservedele og andet tilbehør hos dig i bilen som for eksempel reservedæk, sprinklervæske, kølervæske og en skraber til at fjerne sne og is fra ruderne.