1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Tips til at holde både bil og trailer godt kørende
0

Tips til at holde både bil og trailer godt kørende

Tips til at holde både bil og trailer godt kørende
0
0

Sponsoreret artikel

Der er vedligehold forbundet med både din bil og trailer. Derfor er du naturligvis nødt til at gøre en indsats, hvis du vil sikre, at begge dele altid er velkørende.

I denne forbindelse findes der mange mindres tips og tricks, men i bund og grund handler det om at holde både bil og trailer velsmurt og serviceret. Kun på denne måde kan du garantere, at alt er i skønneste orden.

Overhold alle serviceintervaller

For at sikre, at din bil og din trailer kører, som de skal, er det meget vigtigt, at du overholder de udstykkede serviceintervaller.

Kører du i en ny og moderne bil, er det ikke vanskeligt at overholde disse serviceintervaller. Her bliver du nemlig informeret om, hvornår det er tid til at få bilen serviceret. Det eneste du selv skal gøre er at henvende dig til et værksted, der kan udføre servicetjekket.

Sådan forholder det sig ikke med din trailer, hvorfor du selv skal være opmærksom på, hvornår den er servicetrængende. Det anbefales, at du har et fast interval, du holder dig til, så du er sikret, at den bliver serviceret ofte nok. Hvor ofte din trailer skal til servicetjek afhænger bl.a. af, hvor meget du bruger den, ligesom trailerens alder, mærke og model spiller ind.

Læs også:  Ny generation af Mercedes-AMG GT Coupé: kraft og elegance forenes

Gælder både bil og trailer

Mange tror, at det kun er bilen, man skal sørge for at servicere, men det er ikke tilfældet. Det er mindst lige så vigtigt, at traileren serviceres.

Bilen og traileren adskiller sig dog ved, at din bil har angivne serviceintervaller fra producenten. Det er ikke altid tilfældet ved en trailer, hvorfor det kan være vanskeligt at vurdere, hvornår der er behov for et service.

Som udgangspunkt vil det være en god idé at få serviceret din trailer mindst hvert andet år. Hvis den ofte er i brug, og dermed også bliver udsat for mere slitage, bør du få den serviceret hvert år. Better safe than sorry.

Udskift sliddele (herunder hjulnav og lejer til hjul) i god tid

På trods af, at det er vigtigt, at du sørger for at få serviceret både din bil og trailer, er det ikke alt. Det er mindst lige så vigtigt, at du udskifter diverse sliddele i god tid. Det betyder, at du ikke skal vente, indtil de er slidt ned, da det er for sent.

Læs også:  Volkswagen elektrificerer sit sportslige ikon GTI

Der findes et utal af sliddele på både bilen og traileren, hvorfor der også er mange dele, der skal skiftes med jævne mellemrum. I nogle tilfælde vil det blive gjort i forbindelse med servicetjekket, men i andre tilfælde skal du selv være opmærksom på det.

Eksempelvis kan der forekomme et tidspunkt, hvor du bliver nødt til at udskifte et hjulnav på din bil. Det er sjældent, at det sker, da et hjulnav kan holde til mange tusinde kilometers kørsel.

Det er dog ikke blot på bilen, at der kan forekomme dele, der skal udskiftes. Det samme er tilfældet for din trailer, der også er udstyret med sliddele, der skal udskiftes sommetider. Mener du ikke, at du selv kan stå for dette, bør du overlade det til en kyndig person.

På din trailer er der flere dele, der bliver slidt i takt med, at de bliver brugt. Det er eksempelvis tilfældet for dens hjullejer. Dette kan du med fordel skrive dig bag øret.

Læs også:  Leasing vs. køb: 3 fordele og ulemper

Vent ikke til skaden er sket

Desværre er der mange, der har en tendens til at vente med at skifte dele på bil og trailer, til skaden er sket. Det er ikke en god idé, da du risikerer, at det fører til yderligere slitage og ødelæggelse af andre dele.

Derfor bør du altid skifte diverse sliddele i god tid. Det er bedre, at de bliver skiftet en gang for meget end en gang for lidt. Det gør sig gældende for både dele på bil og trailer, da begge dele faktisk kan føre til, at du kan miste herredømmet over dit køretøj.

Sliddelene, eksempelvis hjulnav og hjullejer, skal derfor ikke kun skiftes, fordi det kan forlænge levetiden på din bil eller din trailer. Det handler i lige så høj grad om din og andre trafikanters sikkerhed, hvilket du ikke bør slække på. Derfor er det meget vigtigt, at du altid får dem udskiftet i tide.

Kilder:

Oplysninger om hjulnav fra bildeleshop.dk

Information om lejer til hjul fra goerdetselv.dk