1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Volvo S60 på stylter
0

Volvo S60 på stylter

Volvo S60 på stylter
0
0

Volvo triller flere af sine kunder i møde med en S60 på stylter – også kaldet Cross Country.

I 1997 var Volvo det første premium mærke, der introducerede en variant af en stationcar , der var udviklet til at kunne klare strabadserne på mere ufarbare vejtyper. Dengang kunne ingen forudse, hvor stor succes dette crossover-koncept ville få. I dag ser man crossover-varianter overalt, og de er med til at definere en helt ny kategori af livsstilsbiler. Med præsentationen af S60 Cross Country bevæger Volvo sig på ny ind i nyt territorium – denne gang sedansegmentet. S60 Cross Country er den første premium sedan med samme fremkommelighed og robuste design som de velkendte Cross Country stationcars.

”Vi vil gerne tilføre markedet noget nyt med vores Cross Country varianter. Det gjorde vi tilbage i 1997 med V70 Cross Country, og dengang blev det begyndelsen på et helt nyt segment. Vi har inkluderet alle Cross Country’ens fordele i denne nye model samtidig med, at vi tilbyder kunderne en helt ny form for eventyr- og firehjulstrækmuligheder i sportslig og stilfuld indpakning,” siger Lex Kerssemakers, seniorchef i Volvo Cars afdeling for produktstrategi og produktstyring.

Ligesom den nyligt introducerede V60 Cross Country, er kørehøjden i S60 Cross Country øget med 65 mm. Firehjulstrækket hviler på samme solide grundlag som i søskendemodellen, og det gør S60 Cross Country til den eneste sedan crossover på markedet, der både kan og vil – og har en stil, der matcher. I Europa og på visse andre markeder kan S60 Cross Country også fås med forhjulstræk.

”S60 Cross Country er den eneste af sin art i crossover-sedansegmentet. Vi har identificeret en niche i markedet for en sedan med større fremkommelighed og et mere robust og slagkraftigt udseende. S60 Cross Country appellerer til bilister, der ønsker sig en spændende sedan, der kan komme frem de fleste steder, men som samtidig sætter pris på de fordele, der er ved en crossover,” siger Alain Visser, seniorchef i Volvo Cars’ afdeling for marketing og kundeservice.

S60 Cross Country afspejler Volvo’s kærlighed til naturen og den skandinaviske arv. Den kan fås med både 18” og 19” hjul og dæk, der kan komme frem de fleste steder, uden det går ud over komforten. Samtidig er vejstøjen mindsket og hjulbeskyttelsen, når der er behov for det, er bedre..
Det dynamiske design giver sedansegmentet en sportslig, ukonventionel og eventyrorienteret kant, samtidig med at de kørende kan glæde sig over en aktiv og fokuseret køreoplevelse med robust islæt.

Læs også:  9 tips til at køre sikkert og lovligt på de tyske veje

Drivline

Fra introduktionen kan S60 Cross Country fås med et drivlineprogram, der strækker sig fra en kraftfuld T5 benzinmotor på op til 254 hk og firehjulstræk til en forhjulstrukket 190 hk D4 diesel, der bygger på Volvos Drive-E drivlinearkitektur. Der kommer også en D4 variant med firehjulstræk og en femcylindret, 2,4 liter dieselmotor. Volvo regner med, at S60 Cross Country er bestillingsklar i forsommeren.

Volvo S60 Cross Country får premiere på biludstillingen i Detroit.