1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. Audi Driving Experience – Niveau 2
0

Audi Driving Experience – Niveau 2

Audi Driving Experience – Niveau 2
0
0

I år er det 17. år i træk at Audi Danmark afholder Audi Driving Experience. Til de uindviede kan vi allerede afsløre, at du er gået glip af noget! Men det er ikke for sent at prøve det, for hvert år i maj afholdes Driving Experience traditionen tro.

I år var bilerne endnu en gang et godt udvalg fra Audi’s øverst hylder – nemlig Audi A6 Allroad Quattro med 313 hk og Audi S3 Sportback med 300 hk. Forrige år bestod feltet af S4 Avant og S5 Sportback.

Kurset eksisterer i tre udgaver, der skal sikre, at deltagerne får mest muligt ud af dagen.

Niveau 1 kurset består primært af øvelser på bane, hvor du får en realistisk oplevelse af, hvordan bilen reagerer i pressede situationer. Her trænes øvelserne igen og igen for at sikre, at underbevidstheden reagerer korrekt, hvis man skulle komme ud for en utilsigtet situation i trafikken.

Niveau 2 kurset kan alle der har taget niveau 1 kurset deltage i. Ifølge Bente Kløvgaard, presseansvarlig hos Audi Danmark, er Jyllandsringen den bedste bane på dansk jord, hvorfor niveau 2 kurset kun afholdes der. Denne dag bliver tempoet sat yderligere op for at udfordre chaufførerne bag rattet.

Læs også:  Porsche hylder ikon med ny eksklusiv version

For få år tilbage introducerede Audi et særligt kursus til de nye trafikanter i trafikken, nemlig de 18-22-årige. Denne dag skal være med til at skabe tryghed bag rattet hos den unge, men også tryghed til forældrene om, at sende deres unge mennesker ud i trafikken. For som Audi skriver i deres markedsføringsmateriale ”Et kørekort betyder imidlertid ikke nødvendigvis, at man kan køre bil. Men at man må køre bil” – Audi.dk. Kurset er et halvdags kursus, som lærer de unge, hvad bilen kan og ikke kan.

Siden introduktionen af Audi Driving Experience har der været de samme dygtige instruktører. Susanne Kottulinsky og Jerry Åhlin er begge tidligere professionelle rallykørere, og en del af Audis internationale instruktørteam, der underviser i det meste af verden.

Læs også:  Audi Q4 e-tron: Vejen til fremtidens elektriske mobilitet

Lad os starte med at konkludere, at vi havde en ualmindelig sjov dag, på det der også i vores øjne er den bedste bane i Danmark. Dagen ligger ud med en kort briefing om, hvilke øvelser man skal igennem – derefter direkte ud i bilerne. Vi blev splittet i to teams og kørte to i hver bil. Det ene hold i A6 Allroad, og det andet i S3. På den måde er man hele tiden og køre på banen, og man kan hurtigt skifte plads mellem øvelserne, så begge får lige meget køretid.

Bag rattet er det første man øver de forskellige sving på banen, og her får man lige meget tid i begge biler. Efter en god omgang frokost kører man nogle komplette omgange på banen. Blot det at få lov til at suse rundt på Jyllandsringen er en drøm for mange, og den kan gå i opfyldelse for et rimeligt beløb. Niveau 2 kurset som vi deltog i koster 4.450 kr., hvilket er et rimeligt beløb for en hel dag, hvor du får lov at give en fuldblods Audi fuld gas på en lukket bane. Vi kan godt afsløre, at da dagen startede stod bilerne på nye dæk, og da dagen var omme, var de vist ikke til andet end at smelte om. Niveau 1 kurset koster 3.995 kr. og kurset kun for unge koster 1.875 kr.

Læs også:  Spar penge med helårsdæk

Dagen afsluttes på bedste vis med en hotlap i Audis svar på en superbil, R8 V10. Med en erfaren instruktør bag rattet der kan få bilen til at køre sidelæns i svingene trods Qauttro-firehjulstrækket, så skal du næsten huske at medbringe skiftebukser.