1. Home
  2. Baggrund
  3. Better Place konkurs
0

Better Place konkurs

Better Place konkurs
0
0

Better Place stopper sine aktiviteter i Danmark, og har dermed indsendt en konkursbegæring denne søndag morgen.

Bestyrelsen meddeler konkursen skyldes, at investorerne ikke længere vil finansiere selskabet. Selvom Better Place gennem det seneste halve år både har skåret i antal medarbejdere og tilpasset strategien for at blive mere omkostningseffektive, så har dette ikke hjulpet. Konkursen skyldes dog også danskernes manglende interesse for elbiler, hvilket ses på antal solgte eksemplarer sidste år, hvor kun 527 eldrevne personbiler blev sendt på gaden.

Konkursbegæringen betyder, at boets kurator vil disponere på virksomhedens vegne, så både de danske kunder, medarbejdere og kreditorer får bedst mulige vilkår.

Johnny Hansen som er administrerende direktør for Better Place Danmark udtaler:

Det er umådeligt trist, at det for os ender her efter mere end fire års intenst arbejde. Det har hele tiden været en forudsætning, at Better Place Danmark A/S fik adgang til ekstern finansiering i endnu 2-3 år, før selskabet ville kunne stå på egne ben. Der er blevet arbejdet hårdt på at skaffe den nødvendige finansiering helt til sidste minut, men det lykkedes desværre ikke. Vores beslutning om konkursbegæring er derfor det eneste ansvarlige at gøre i den konkrete situation”

Better Place ejes af Better Place Global og Dong Energy er mindretalsaktionær.

Læs også:  Ny generation af Mercedes-AMG GT Coupé: kraft og elegance forenes

Opdateret:

Renault som har leveret elbilen Fluence Z.E. har efterfølgende udsendt en pressemeddelelse, hvori de fortæller, at de danske kunder af Fluence Z.E. vil blive tilbudt en batterilejeaftale gennem Renault. Dermed vil det fungere ligesom med kunderne på Kangoo Z.E., Zoe og Twizy.

Selvom det er forbi med Better Place fortæller Renault, at de stadig opruster satsningen på elbiler, hvorfor Better Place konkursen ingen effekt har på lanceringen af Renaults elbiler.