1. Home
  2. Baggrund
  3. Bilferien til Sydeuropa koster 10.000 kr.!
0

Bilferien til Sydeuropa koster 10.000 kr.!

Bilferien til Sydeuropa koster 10.000 kr.!
0
0

Når danskerne tager på kør selv-ferie er de mest populære mål iflg. FDM Travel Adriaterhavskysten i Italien og Rivieraen i Frankrig. Men kan det betale sig at køre dertil?

Alene transportomkostningerne ved at køre turen til Sydeuropa løber nemt op i 10.000 kr., når alle forbrugsafhængige omkostninger til bilen medregnes. Det viser en udregning foretaget af Spar Nord og Bilbasen.

Udover brændstof omfatter omkostninger på bilferien værditabet på bilen og slitage.

Analysen som er udarbejde indeholder omkostninger ved bilkørsel baseret på de 20 mest omsatte nye og brugte biler i Danmark. I gennemsnit forløber de forbrugsafhængige omkostninger til 2,7 kr. pr. kilometer for benzinbiler og 2,5 kr. pr. kilometer for dieselbiler. Herudover er der vejafgifter og andre omkostninger såsom færgeoverfart, hvilket hurtigt får prisen op i 3 kr. pr. kilometer.

Læs også:  Optimeret sikkerhed på vintervejene: Kia præsenterer innovativ snekæde-integreret dækteknologi

Derfor er det vigtigt at fylde bilen op, hvis man tager på bilferie. Tager to voksne af sted i bil mod Kroatien er prisen per person cirka 5.000 kr.. Er man der i mod fire personer nøjes man med 2.500 kr.. Hvis man dermed kun er to personer vil en flyvetur klart bedst kunne betale sig.