1. Home
  2. Baggrund
  3. Det er nu du skal gøre bilen sommerklar efter en lang vinter

Det er nu du skal gøre bilen sommerklar efter en lang vinter

Det er nu du skal gøre bilen sommerklar efter en lang vinter
0
1

Dette er en advertorial

Sommerferien er lige om hjørnet, og heldigvis er det slut med sne, is og alt det frygtelige salt på vejene. Vi kan lige så godt indrømme det: vores elskede biler har det bare ikke ret godt med alt det salt, blandet med skidt, snavs og sne. De fleste biler er i virkeligheden ikke bygget til at køre under skandinavisk klima. Derfor er det også ekstra vigtigt, at du som dansk bilejer passer ekstra godt på din bil ved at huske at rengøre og pleje den ofte.

Udover at bilen har godt af at blive vasket og plejet, så er der jo også lige den faktor, at den bestemt tager sig bedst ud på sommerdage, hvis den er skinnende ren og poleret.

Skal du på bilferie i sommer?

Bilferie er nærmest et nationalt feriefænomen blandt mange danske familier. Mange af os spænder campingvognen bag bilen og kører sydpå til Spanien, Italien eller Kroatien. De, der ikke er campister, kører alligevel ned til ferielejligheder og lignende. Sådan en tur ned gennem Europa er ikke noget man har lyst til at gøre i en beskidt og vinterhærget bil. Derfor er det lige nu højsæson for at shine bilen op til ferien.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Sådan gør du – step for step

Når du skal have sommerklargjort bilen, skal du først sørge for at have udstyret på plads, hvis du ikke allerede har det fra forrige år.

Først og fremmest er det en rigtig god investering at købe en højtryksrenser. Du kan få meget mere tryk på vandstrålen end ved brug af en almindelig haveslange, og du har også muligheden for at bruge ekstraudstyr.

Du kan finde et godt udvalg af højtryksrensere, der egner sig til bilvask her.

Af ekstraudstyr skal du bruge en såkaldt skumlanse, som er en beholder man monterer på sin højtryksrenser, så den kan bruges til at påføre bilen et tykt lag skum af autoshampoo. Du kan f.eks. købe den her.

Derudover skal du bruge mikrofiberklude, lammeskind, en fælgbørste og naturligvis autoshampooen.

Nu kan du komme i gang med selve behandlingen af din bil.

Begynd med at skylle bilen. Brug højtryksrenseren, men endelig uden at sætte tryk på. Hermed fjerner du effektivt skidt, snavs og grus.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Nu monterer du din skumlanse på højtryksrenseren og fylder den med din favorit autoshampoo. Sørg for at dække hele bilen i et tykt lag skum, så den bliver “lagt i blød”. Skummet fra autoshampooen får det sidste skidt og grus til at opløses og glide af bilen. På denne måde undgår du at ridse lakken ved f.eks. at gnide grus rundt med en klud eller børste.

Lad skummet sidde på cirka 5 minutter og skyl så det hele af igen med højtryksrenseren, indtil der ikke er mere skum tilbage på selve bilen. Hvis du vil være ekstra grundig, kan du bruge en lille ren pensel til at fjerne skum og snavs fra små sprækker og afkroge.

Herefter går du gang med et lammeskind i hånden. Vask bilen grundigt med opskummet autoshampoo og skyl efter med vand. Vær ombyggelig for at få det bedste resultat.

Sidder der døde insekter tilbage på bilen, kan du fjerne dem med insektrens og mikrofiberklude.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Vask dæk og fælge med fælgrens, en børste og skyl igen efter med højtryksrenseren.

Nu er bilen ultraren, klar til polering og forsegling. Og du er så godt som klar til en sommerferie i den flotteste bil.

Hvorfor ikke bruge et bilvaskeanlæg?

Ville det ikke være nemmere at bruge et bilvaskeanlæg, spørger du måske? Jo, måske nok, men kører du din bil ind i et anlæg med grus og andet vinterskidt på, så risikerer du at lakken bliver ridset. Derudover er vaskeanlæggene ikke altid meget bevendte. FDM beskriver det godt i denne artikel: bilvask er fint til overfladisk vask, men skal bilen være ordentlig ren, må du igang med håndkraft.

I øvrigt bliver bilen altså også meget flottere ved at blive vasket i hånden.

Er du mere visuelt anlagt, kan du i denne video se hvordan man udfører ovenstående vask på en iøvrigt rigtig lækker Audi R8:

Dette er en advertorial

tags: