1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny VW Touran bygger på MQB-platformen
0

Ny VW Touran bygger på MQB-platformen

Ny VW Touran bygger på MQB-platformen
0
0

Volkswagens spritnye Touran minivan er blevet offentliggjort, og vi kan fortælle, at den også er baseret på MQB-platformen.

Volkswagens nye Touran skal endnu en gang tage kampen op mod Fords C-Max, der efterhånden også har nogle år på bagen.

Det nye Touran design henter inspiration fra den nye Passat og Golf, hvilket gør den skarpere og mere moderne at se på en hidtil.

Touran vil stadig kunne fås med enten fem eller syv sæder, og i den fempersoners udgave har man et bagagerum på 1.040 liter. For at gøre den mere rummelig har Touran fået et nyt foldesystem af bagsæderne, der sørger for man kan benytte pladsen hen over bagsæderne mere optimalt. Derudover er der 47 forskellige rum til opbevaring, så man skal huske, hvor man lagde sine ting.

Læs også:  Mercedes-AMG GLC SUV: Kraftfuld Hybridteknologi og Uovertrufne Kræfter

Nu bygget på MQB

Den alsidige MQB platform brugt til både Audi TT og VW Passat er nu også at finde som grundsten for den nye Touran.
Touran er blevet både 130mm længere, 41mm bredere og 6mm lavere. Akselafstanden er også vokset med hele 113mm! Dermed er den hele 4.527mm lang, 1.814mm bred, 1.628mm høj og har en akselafstand på 2.791mm.

Trods den nye Volkswagen Touran er blevet væsentlig større har Volkswagen skåret 62 kilo af vægten ift. den gamle model. Aerodynamikken er også blevet forbedret, og sammen med de nye start/stop teknologi og regenerering af bremseenergi kører man op mod 19 % længere pr. liter brændstof.

Motorudvalget består af tre TSI og tre TDI-motorer. Benzinmotorerne yder hhv. 110, 150 og 180 hestekræfter. På dieselsiden kan man enten få 110, 150 eller 190 hestekræfter. Vælger man den 1.6 TDI i kombination med den syvtrins DSG gearkasse kører man 24,4 km/l iflg. Volkswagen.

Den endelige præsentation finder sted ved Geneve Motor Show i starten af næste måned. Introduktionen forventes at finde sted i september-oktober.