1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Se den nye Mercedes A-klasse her!
0

Se den nye Mercedes A-klasse her!

Se den nye Mercedes A-klasse her!
0
0

Den helt nye Mercedes A-klasse er blevet officielt afsløret ved Geneve Motor Show. 3. generation af modellen er fortsat en regulær hatchback, men nu uden de MPV-lignende former.

Den de danske priser er endnu ukendt, men bilen vil konkurrere mod den nye Audi A3, BMW 1-serie og den europæiske bestseller, VW Golf.

Bilen er baseret på Mercedes’ nyeste platform og er blevet designet helt fra bunden.

Den nye A-klasse har et væsentligt mere sporty look, med en aggressiv front og en bred grill, sammen med LED-forlygter og brede kofangere. Også bagtil finder man LED-baglygter og en spoiler.

Den nye bil har væsentligt andre dimensioner end bilen den erstatter; længden er øget med 487mm og er nu 4292mm, bredden er øget med 15mm til 1780mm og bilen er 163mm lavere. Ifølge Mercedes er bilen den mest aerodynamiske i sin klasse.

Læs også:  Volkswagen elektrificerer sit sportslige ikon GTI

Mercedes-Benz forventer at omkring halvdelen af køberne til den nye A-klasse vil være førstegangs Mercedes-købere. Mercedes sammenligner den nye A-klasse med introduktionen af SLK i 1996, der dominerede markedet i sin tid.

Friske motorer

Den nye A-klasse har ikke længere motoren under gulvet som i den tidligere model, men anvender nu en række helt nye 4-cylindrede motorer enten fra Mercedes eller samarbejdspartneren, Renault.

Benzinudgaver benytter en blanding af trykladning og direkte indsprøjtning. Basismodellen er en 1.6-liters motor fra Renault, der leverer 115 hk i A180. Længere oppe i modelrækken finder man M270 motorer, med enten 155 hk i A200 eller 210 hk i A250.

Dieselmotoren er også alle nyeste generation, og kendes fra B-klassen. De fås med enten 110 hk i A180 CDI eller 135 hk i A200 CDI. En større 2.2-liters motor med 170 hk vil også være tilgængelig i A220 CDI.

Læs også:  Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+: Sporty og effektiv

6-trins manuel gearkasse er standard i alle modeller, med en 7-trins automatgearkasse tilgængelig som ekstraudstyr. Alle modeller har stop-start og A160 udleder kun 99g/km CO2, hvilket er den første gang en bil fra Mercedes har været under de 100g/km.

AMG-udgave på vej

I 2013 vil vi også få en rival til Audi RS3 og BMW M135i at se, i form af A25 AMG 4Matic. Bilen har 4-hjulstræk, og benytter en tunet udgave af Mercedes-Benz’ egen 2-liters 4-cylindrede motor, ændret af AMG, der forventes at levere omkring 350 hk.

Under A-klassen finder man en undervogn der benytter et affjedringssystem der også anvendes i B-klassen. Det består af MacPherson foran og fire-link system bagtil. Både A250 og A220 CDI benytter en særlig afstemt frontaffjedring, der kombineres med 18-tommers fælge på 235/40 dæk, såfremt man vælger en AMG sportspakke. Servostyringen er elektro-mekanisk.

Læs også:  Škoda Enyaq kåret til årets brugtbil 2024

Mercedes-Benz hævder at sikkerheden er den bedste i klassen. Standardsystemerne består bl.a. af en radar-baseret anti-kollitionssystem, Pre-Safe passagerbeskyttelse og træthedsmåler.