1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Skoda afslører nye Octavia-varianter
0

Skoda afslører nye Octavia-varianter

Skoda afslører nye Octavia-varianter
0
0

Skoda Octavia Scout og en naturgas-drevet Octavia med en rækkevidde på 1321 kilometer var to af nyhederne på Geneve Motor Show.

En ny natugas-variant af Skoda Octavia har fået debut på Geneve Motor Show.

Octavia G-TEC vil blive den anden CNG Skoda for at gå i produktion, efter den gas-drevne Citigo. Octavia er drevet af en EU6-reglementert 1.4-liters TSI turboladet benzinmotor med 110 heste.

Skoda siger at den nye model kan køre 408 kilometer på gas alene, med en ekstra 915 kilometers rækkevidde med benzin. En samlet rækkevidde på 1323 kilometer.

CO2-udledning hedder 97g/km, mens Skoda hævder at det officielle forbrug er 5.4 kubikmeter gas per 100 km. Det svarer til 3.5kg brændstof.

CNG Octavia’en har stop-start og bremseenergiindvinding. Det er uvidst om bilen vil blive importeret til Danmark.

Læs også:  Tre familievenlige elbiler du kan finde hos Biltorvet

Octavia Scout var en anden nyhed på Geneve. Skoda siger at bilen er en ’robust all-rounder’, der har mere aggressiv SUV-inspireret styling end den almindelige Octavia Combi den er baseret på.

Større front og bagkofangere med sølvfarvede beskyttelsesdele giver Octavia Scout et mere muskuløst udtryk, mens fronten har større luftindtag og nyt design af tågelygterne. Beskyttende sidepaneler er udført i sort plast og det samme er detaljer på dørene og de øgede skærmkanter.

Octavia Scouts frihøjde er hævet 33mm over den regulære bil og den kommer som standard med 17-tommers alufælge. Skoda har monteret Scout  med femte generation af Haldex’ firehjulstræksystem, hvilket hjælper med terrænegenskaberne sammenlignet med den foregående model, siger tjekkerne.

I kabinen finder man et nyt tre-egers rat der er særudviklet til Scout. Dellæder og Skodas infotainment system er standardudstyr.

Læs også:  Volkswagen California CONCEPT: Et glimt af fremtidens Ikoniske autocamper

Skoda siger at motorprogrammet omfatter to dieselmotorer og en enkelt benzin fra lanceringen. Motorerne vil være kendt fra det bestående Octavia Combi program, og vil medvirke til at gøre Octavia Scout mere end 20 % mere økonomisk end forgængeren.