1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Tesla Model S med 691 heste!
16

Tesla Model S med 691 heste!

Tesla Model S med 691 heste!
0
16

Er den almindelige Tesla ikke tjep nok, så har den succesfulde elbilsfabrikant nu et hurtigere alternativ.

Med 691 heste og firehjulstræk sprinter den fra 0 til 100 km/t på blot 3,4 sekunder, og det betyder de færreste kan følge med. Navnet på modellen er S P85D AWD, og i stedet for én elmotor har den to. Ligesom i den almindelige Tesla Model S har man en motor ved baghjulene, mens en sekundær motor er placeret ved forhjulene. Motoren ved baghjulene yder op til 470 hk, mens den ved forhjulene har op til 221 hk – samlet set 691 hestekræfter.

Firehjulstrækket er også yderst effekt, og grundlæggere Elon Musk fortæller, at en styreenhed fordeler kræfterne mellem for- og baghjul i løbet af millisekunder. Med firehjulstrækket har den fået endnu bedre fodfæste under acceleration og i dårligt vejr. Udefra kan man kun se forskel på den almindelige og den firehjulstrukne udgave på emblemet ”D”, der står for ”dual”.
Desuden har den fået en ny auto-pilot, der har indbygget radar, kamera og 12 sensorer, der holder øje med objekter rundt om bilen. Dermed kan den selv skifte vejbane, hvis man slår blinklyset til. Bilen kan også selv sænke eller hæve farten afhængig af fartgrænsen på det specifikke stykke vej. Med auto-piloten kan man endda selv lade bilen køre ind og parkerer i garagen, mens man kigger på fra hoveddøren – blæret!

Læs også:  Škoda Enyaq kåret til årets brugtbil 2024

Modellerne bliver mellem 75 til 150 kilo tungere, men alligevel oplyser Tesla, at Model S alligevel kører længere pr. kWh.

Prisen på Tesla Model SP85D er endnu fastlagt i Danmark, men i USA koster topmodellen cirka 700.000 kr., mens den baghjulstrukne topmodel koster omtrent 615.000 kr. Efter sigende bliver merprisen i Danmark mellem 5-14 % end den normale baghjulstrukne udgave. Levering vil højst sandsynligt starte i andet kvartal af 2015.

Du kan se vores test af Tesla Model S P85 her: