1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Toyota sponsorerer para-atleter

Toyota sponsorerer para-atleter

Toyota sponsorerer para-atleter
0
0

Toyota har indgået aftale med Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Parasport Danmark om at være ny olympisk og paralympisk partner de næste syv år frem til og med 2024.

Målet med aftalen er at skabe endnu bedre forudsætninger for, at danske atleter kan være med helt fremme ved de Olympiske Lege og Paralympiske Lege samt at fremme mobilitet for alle gennem idræt.

Forestil dig en verden, hvor det at kunne komme frit omkring ikke er en garanti, og hvor dagligdags ting som at tage i supermarkedet eller kunne stige ud af sengen om morgenen ikke er en selvfølge. Speedskater og olympisk fanebærer for Danmark, Elena Møller Rigas, samt para-atlet og snowboarder Daniel Wagner kender i høj grad til denne verden.

De har hver især kvalificeret sig til henholdsvis vinter-OL og de Paralympiske Vinterlege i PyeongChang i Sydkorea i februar og marts og udmærker sig som nogle af verdens bedste inden for deres respektive sportsgrene. Men de har hver især også haft deres udfordringer på vejen dertil. Udfordringer, som de i dag begge har overvundet.

Læs også:  Volkswagen elektrificerer sit sportslige ikon GTI

Daniel Wagners udfordring er åbenlys. Som benamputeret har det ikke umiddelbart ligget i kortene for den 24-årige vejlenser at skulle stå foran 80.000 tilskuere som hovedperson til et idrætsstævne.  Men det skete i fjor, da han vandt verdensmesterskabet i paralængdespring i London. Inden da sikrede han sig både en sølvmedalje og to bronzemedaljer ved Paralympiske Lege.  Nyeste udfordring for den unge Daniel Wagner er deltagelse ved Vinter-PL i snowboard.

Speedskater Elena Møller Rigas kunne som dansker næsten ikke have valgt en mere udfordrende sportsgren. Der findes nemlig ikke en eneste isskøjtebane til hurtigløb i Danmark.  Træningsfaciliteterne er derfor voldsomt begrænsede. Alligevel har hun stædigt holdt fast i isskøjterne i de nu seks år, der er gået, siden hun deltog i sin første konkurrence på isskøjter.  I februar repræsenterer hun Danmark ved de Olympiske Vinterlege og skal endda påtage sig det ærefulde hverv at bære den danske fane ved åbningsceremonien.

Læs også:  Mangler du underholdning til bilferien? Her er fem gode ideer

Elena Møller Rigas(speedskater og olympisk fanebærer for Danmark)– sølvmedaljevinder ved World Cup stævnet i Calgary i Canada i december 2017 i disciplinen massestart for kvinder. Hendes ”umulige” er at vælge en sportsgren som speedskating, uden der findes en eneste isskøjtebane til hurtigløb i Danmark, og på trods af det alligevel at kvalificere sig til OL som en af de bedste i verden.
Daniel Wagner(para-atletik og para-snowboarder) – er benamputeret efter en gymnastikulykke i 2008. Han har vundet en sølvmedalje og to bronzemedalje ved Paralympiske Lege i atletik, er verdensmester i længdespring for para-atleter og jagter nu en topplacering i sportsgrenen snowboard ved Paralympiske Vinterlege.