1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. 2.9-liters turbo V6’er udskifter 4.2-liters V8’er i Audi R8?
7

2.9-liters turbo V6’er udskifter 4.2-liters V8’er i Audi R8?

2.9-liters turbo V6’er udskifter 4.2-liters V8’er i Audi R8?
0
7

Vi kan ikke sige det med sikkerhed endnu. Måske fordi vi ikke rigtigt har lyst. En V6 i den store Audi R8?

Rygterne går på nuværende tidspunkt på, at den nye Audi R8 fremadrettet vil få en turboladet V6-motor på 2.9 liter under klappen. Lad os opfriske situationen: Den mindste Audi R8 yder 430 hestekræfter fra en 4.2-liters sugemotor. En V8’er. Den er hurtig og alt det pjat dér, men knapt så økonomisk.

Og hvad hjælper det i dagens Danmark, når man så let som ingenting kan smide en mindre motor i, som tilmed er mere økonomisk? Det er downsizing, vi snakker om. Og det er efterhånden et velkendt fænomen blandt bilproducenterne. I tilfældet her betyder det, at den store og deciderede ‘svinske’ V8-sugemotor på 4.2 liter skal udskiftes med en mindre V6-turboladet på blot 2.9 liter.

Læs også:  Leasing vs. køb: 3 fordele og ulemper

Brændstoføkonomien bliver bedre, og den udleder mindre CO2. Alle parter er glade, med mindre man virkelig er forelsket i den store, brølende V8’er som vi.

Downsizing er nok fremtiden, hvad end vi vil det eller ej. Derfor er der nok hold i rygterne her, og mon ikke de realiseres. Hvad siger I? En 2.9-liters twin-turbo V6’er uden lyd i stedet for en stor, brølende V8’er på sug? Jovist bliver de nok omtrent lige hurtige, i det V6’eren formentlig vil få over 450 hestekræfter, men stadig…

tags: