1. Home
  2. Bilnyheder
  3. 400 nye BMW i3 er på vej til København
1

400 nye BMW i3 er på vej til København

400 nye BMW i3 er på vej til København
0
1

BMW sendte for et par år siden deres nye BMW i3 på markedet. Det er en elbil og derved enormt økonomisk, og nu er hele 400 eksemplarer på vej til København grundet et samarbejde mellem BMW Group og Sixt: DriveNow.

DriveNow er dannet af BMW Group og Sixt, og simpelt som det lyder, så tilbyder de lejebiler med mærkerne BMW og MINI i større europæiske byer. Herunder kan vi fremadrettet også finde København. Hele 400 eksemplarer af BMW i3 sættes den 3. september i drift i hovedstaden.

Masser af elbiler

DriveNow-flåden i København vil som noget nyt udelukkende bestå af elbiler, og de skal altså fungere som bindeled i den offentlige trafik. Og selve DriveNow-“teknologien” betyder altså, at man som registreret kunde kan reservere og booke bilen via en DriveNow-app eller på internettet, og de kan lejes samt returneres alle steder inden for et prædefineret område.

Læs også:   Tesla Roadsters med 0 kilometer på tælleren fundet i Kina: Var beregnet til ''reverse engineering''

I Danmark opereres DriveNow-flåden af Arriva, som er den største leverandør af offentlig transport i København, og Arriva er glade for det nye samarbejde:

“Vi er stolte og meget glade for at kunne introducere denne innovative løsning i København sammen med vores stærke forretningspartnere. Jeg er sikker på, at DriveNow-bybilerne vil vise sig som en unik mulighed for folk til at prøve og nyde den grønne transport. Dette vil betyde et gennembrud for elektriske biler” udtaler Nikolaj Wendelboe, administrerende direktør i Arriva Danmark.

Og den nye BMW i3 passer perfekt til dette store projekt, i det at det er en af de første biler i verden, som tilbyder “intermodal transport”. Det betyder egentlig blot inkorporering af offentlig transport i navigationssystemets anbefaling af rute, og også hos BMW er man begejstrerede.

Læs også:  Spar penge med helårsdæk

“Med DriveNow bliver København en showcase for fremtidens mobilitet – her og nu. Vi er meget stolte af at bidrage til dette enestående projekt med såvel kapaciteten fra den 100& elektriske BMW i3 som vores ekspertise inden for fremtidsorienterede mobilitetsløsninger,” siger Dr. Bernard Blättel, Vice President BMW Mobility Services.

400 eksemplarer rammer flåden i København den 3. september, og vi glæder os til at høre mere om DriveNow-teknologien i Danmark.

 

tags: