1. Home
  2. Bilnyheder
  3. 468 hestes Jeep vender tilbage til Danmark
0

468 hestes Jeep vender tilbage til Danmark

468 hestes Jeep vender tilbage til Danmark
0
0

Efter flere års fravær, bliver SRT en del af Jeeps modelprogram i Danmark igen. Bilen, som kommer til at bære SRT-logoet i Danmark, er både terræn- og baneklar.

Den mest kraftfulde Jeep, nemlig Grand Cherokee, med tilnavnet SRT bliver indlogeret i det danske modelprogram. Bilen er udstyret med den potente 6,4 liters Hemi V8 og en 8-trins automatgearkasse. Motoren producerer 468 hestekræfter ved 6.250 0/min., og et moment på 524 NM ved 4.100 o/min. Disse præstationer formår, i samarbejde med de 295 mm. brede dæk og Launch-Control systemet, at skyde bilen af sted mod de første 100 km/t på 5 sekunder rent, og festen stopper først, når man rammer 257 km/t.

Tilnavnet SRT står for Street & Racing Technology, som er motorsportsafdelingen i den amerikanske del af Fiat Chrysler Automobiles. Heriblandt Dodge og Jeep.

Læs også:  Vision 357 Speedster: Endnu et retro-koncept fra Porsche

Med systemet SELEC-TRACK, kan man vælge imellem de forskellige dynamiske køreindstillinger. Blandt de forskellige programmer, findes der to, ved navn Sport og Track. Ved disse to overføres størstedelen af momentet til baghjulene. Herudover har den i ægte Jeep-ånd, et system som kaldes Quadra-Trac Active on Demand. Systemet betyder, at den kan slå firehjulstrækket til og fra, alt efter, om det er nødvendigt. Både på banen, men også i terrænet hjælper de aktive støddæmpere med til, at lave den bedst mulige opsætning af undervognen. Sidst, men bestemt ikke mindst, er der jo naturligvis også bremserne, som er Brembo, hvilket er noget af det mest effektive til, at stoppe en bil der tonser imod horisonten.

Sportskabine i stor 4×4

Udstyrslisten lyder bl.a. på 20 tommer alufælge, Bi-Xenonlygter, samt elektrisk bagklap.

Læs også:  Bilsikkerhedsteknologi: Højteknologiske systemer

Indvendigt byder kabinen på sportssæder i Alcantara, samt læder og skiftepaler bag det opvarmede rat. Den ene skærm i kabinen er en 8,4 tommers trykfølsom skærm, som styrer Uconnect systemet – med indbygget navigation naturligvis. Herudover har du et 7 tommers TFT display, som giver føreren viden om præstationer og G-påvirkninger. Til forkælelsen af ørerne, er der et Harman Kardon lydsystem, med 19 højttalere. Via dette lydsystem, kan lyden for motoren også skrues ned. Det sker ved, at systemet Active Noise Cancellation aktiveres. Her udsendes en modlyd, således at støjen i kabinen dæmpes.

Sikkerhedssiden byder bl.a. på adaptiv fartpilot, nødbremsesystem, samt vognbaneassistent.
Grand Cherokee SRT kører ved blandet kørsel 7,1 km/l. Her hjælper et system til med, at få forbruget lidt ned ved, at fire af de otte cylindre lukker ned, når der ikke er brug for dem.

Læs også:  Golf 8 Facelift: 50-års Jubilæet for den ikoniske model

Den voldsomme amerikaner er en praktisk bil med masser af plads, og ifølge Jeep selv – velkørende både på banen, almindelig gade og i terrænet.

Prisen havner på 1,7 millioner kroner i butikken for hvide plader, og 838.663 kroner på gule plader.