1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Årets firmabil 2016 er Ford Mondeo
1

Årets firmabil 2016 er Ford Mondeo

Årets firmabil 2016 er Ford Mondeo
0
1

Jyllands-Posten og Business Danmark har netop kåret Årets firmabil 2016 i Danmark, og det var Ford Mondeo som løb med prisen for andet år i træk.

Juryen bestod af otte firmabilister og to biljournalister, og arbejdet med test af kandidatbilerne strakte sig over to dage.

Dømt ude på forhånd

Kandidaterne til prisen som Årets firmabil 2016 var Volkswagen Passat, Ford S-Max, Skoda SuperB, Audi A4, BMW 3-serie, Mercedes C-klasse, Mazda 6, Ford Mondeo, Volkswagen Touran og Toyota Avensis.

Juryen valgte dog at dømme fire biler ud på forhånd, VW-koncernen er blevet taget med bukserne nede, hvad angår en dieselmotors nox-udledning. Derfor blev VW Passat, VW Touran, Skoda SuperB og Audi A4 dømt ude på forhånd.

– De fire biler blev trukket ud af bedømmelse. Så længe der er urent trav – og vi ikke ved, hvad de verserende sager udvikler sig til – ville det have været forkert og urigtigt at have dem med i bedømmelsen, udtaler Lars Bundgaard.

Mondeo løb med prisen

Testmodellen af Mondeo var en 2.0 TDCi med 180 hestekræfter, automatgear og højeste udstyrsniveau. Beskatningsværdi: 399.000 kr.

Læs også:  Lamborghini vinder 'Manufacturer of the Year' ved det årlige TopGear.com Awards i London.

Det blev specielt fremhævet, at Mondeo var den bedste helhedsløsning for businessfolk. Størrelse, plads, komfort, teknik og beskatningspris.

Den tætteste udfordrer til Mondeo var den køreglade BMW 3-serie, mens C-klassen også fik gjort sig positivt bemærket.