1. Home
  2. Bilmærker
  3. Alfa Romeo
  4. Alfa Romeo bekræfter: Fremtidige modeller vil få Ferrari V6-motor

Alfa Romeo bekræfter: Fremtidige modeller vil få Ferrari V6-motor

Alfa Romeo bekræfter: Fremtidige modeller vil få Ferrari V6-motor
0
40

Fiat-Chrysler koncernen, der ejer Alfa Romeo, bekræfter nu længere tids rygter om brug af Ferrari udviklede V6-motorer i forsøget på en global relancering af Alfa-mærket.

Måske er det pga. motorerne, du om få år vælger en Alfa Romeo som din næste bil. Motorprogrammet er i hvert fald et bærende element hos Fiat-Chrysler i planen om at relancere mærket ikke blot i Europa, men på global plan. Målet er at Alfa Romeos modelprogram skal gå fra de nuværende tre modeller, Mito, Giulietta og sportsvognen 4C, til syv modeller ved udgangen af 2018. Herunder b.la en SUV-model. Det øgede antal modeller skal booste salget fra de nuværende 74.000 biler til 400.000 også ved udgangen af 2018. Fiat-Chrysler er klar til at investere 7 milliarder euro i Alfa Romeo fabrikken i byen Termoli.

Læs også:  Hvad er et partikelfilter?

Ferrari-logo og baghjulstræk

Det med at lade Ferrari stå for motorudviklingen er ikke nogen ny gimmick, der trækkes op af hatten. I 1989 kom Lancia med en V8 variant af Thema-modellen, som de kaldte 8.32. På ventildækslet stod ” Lancia by Ferrari” netop fordi, det var Ferrari, der stod for udviklingen af motoren, som dog kun ydede beskedne 215 hk. Tricket forsøges nu eftergjort med Alfa-Romeo, dog med to cylindre mindre. Fra 2016, altså næste år, vil der nemlig være Ferrari udviklede V6’ere at finde i Alfa Romeo modellerne. Desuden vil en, med Alfas egne ord, højt ydende fire cylindre-motor supplere model-programmet. Den firbenede sag vil højst sandsynlig blive en videreudvikling af den eksisterende motor fra 4C. Selvom ingen modeller officielt er bekræftet endnu, så ventes Alfa Romeo med en ny sedan at gå benhårdt efter sine tyske konkurrenter BMW 3-serie, Audi A4 og Mercedes C-klasse.

Læs også:  Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+: Sporty og effektiv

Fiat-Chrysler-bossen, Sergio Marchionne har pustet endnu mere spænding i spekulationerne ved at udtale – En ægte Alfa Romeo skal bygges i Italien og have baghjulstræk. Hvilket faktisk betyder, at både Giulietta og Mito enden må udgå af produktion eller bygges om, da begge biler er med forhjulstræk. Der sker i hvert fald noget med det ellers lidt sovende mærke nu.

kommende alfa modeller 2015-18