1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. Audi Driving Experience gør det igen!
4

Audi Driving Experience gør det igen!

Audi Driving Experience gør det igen!
0
4

Det er ikke første gang, at vi er inviteret af Audi Danmark til at prøve kræfter med et udvalg af deres biler. Denne gang er det Jyllandsringen der danner rammerne om en dag med høj hastighed og klamme håndflader. Audi har medbragt en flåde af Audi A5’er og seneste medlem i familien, Audi TT.

  • A5’eren i en 3.0 tdi, 245 hk Quattro version, med S tronic.
  • Audi TT’en i en 230 hk TFSI Quattro, også med S tronic.

Audi Driving Experience er et kursus som giver menigmand mulighed for at prøve kræfter med ovenstående biler. Kurset er opdelt i to niveauer: et for uøvede og et andet for øvede – som går under navnene ”Niveau 1” og ”Niveau 2” – kurset vi deltager i er Niveau 2. Kurset afholdes også på Sjællandsringen, men niveau 2 foregår kun på Jyllandsringen, da det er her du som chauffør får udfordret dine køreegenskaber bedst.

Også et kursus til unge

Som tillæg til de ovenstående kurser har Audi for få år tilbage introduceret et kursus der henvender sig til nye unge billister. Nemlig dem der er mellem 18 og 22 år gamle. Som Audi selv udtrykker det, så kan man ikke nødvendigvis køre bil, blot fordi man har fået et kørekort. Ved Audi Driving Experience for unge er dagen tilrettelagt med fokus på at skabe tryghed og sikkerhed, ikke blot hos den unge fører, men også hos de nervøse forældre. Britt Stellinger, presseansvarlig hos Audi Danmark fortæller, at denne dag ikke kun er besøgt af unge mænd og deres fædre – men at også mødre tropper op med deres døtre, til en lærerig dag.

Læs også:  Audi's Mesterværk: R8 Coupé V10 GT RWD2

Prisen for Niveau 1 kursus er 3.995 kr. og 4.995 kr for Niveau 2 – hvilket virker som en fair pris for seks lærerige og sjove timer på Jyllandsringen med forplejning og to instruktører.

Professionelle rallykørere som instruktører

Siden Audi Driving Experience startet, har det været styret med hård og professionel hånd af de samme instruktører. Susanne Kottulinsky og Jerry Åhlin er begge tidligere professionelle rallykørere, og er en del af Audis internationale instruktørteam, der underviser i det meste af verden. For fjerde år i træk deltager også Mikaela Kottulinsky, som er Susannes og Jerrys datter. Hun er 22 år gammel og aktiv racerkører i Audi Sport TT Cup.

Dagen starter med en kort introduktion til bilerne, samt hvordan man skal færdes på banen, for at undgå farlige situationer. En ting der bliver gjort meget ud af i introduktionen er kørestilling, altså hvordan sæde og rat skal indstilles, for at du som fører har de optimale muligheder for at navigere bilen sikkert, samt at undgå unødvendige personskader ved uheld.

Læs også:  Mangler du underholdning til bilferien? Her er fem gode ideer

Øvelserne:

Herefter er det direkte ud i bilerne. Man når både at køre i A5’eren og TT’eren. Først er der øvelser i sving på den første del af banen, og herefter den anden del af banen. Her kører instruktøren forrest og guider, hvordan man tager svinget optimalt – alt imens instruktøren selvfølgelig sidder med en mikrofon i den ene hånd – og du knokler bag rattet bare for at kunne følge bare nogenlunde med… Kunsten opstår i at kunne sammensætte de to dele af banen, og opnå et godt flow gennem en hel sammenhængende bane. Det er ikke mange sekunder det tager at komme banen rundt, men efter at have kørt nogle få omgange er du godt mørbanket i både krop og hoved. Men en fantastisk oplevelse er det at opleve Jyllandsringen, som ifølge redaktionen er den bedste bane vi har i Danmark.

Den sidste øvelse er den mest udfordrende – her er der slalom og svingøvelser på tid! Pludselig føles det som sad du foran fjernsynet og spillede Gran Turismo mod en ven – presset til det yderste.
Her kan du for alvor mærke forskel på de to biler, som på papiret har stort set lige mange kræfter. Men som enhver bilentusiast ved, så handler det ikke kun om hestekræfter og 0-100 tider. Audi A5’ kommer pludselig til at føles som en behagelig GT ved siden af TT, som har den helt rette figur til denne øvelse.

Læs også:  Mangler du opbevaringsplads i den lille garage? Skab mere via smart møblering

Hotlap i en Audi RS4

For lige at presse de sidste dråber adrenalin ud af kroppen efter en intens dag på banen, har Audi arrangeret en lille overraskelse. Nemlig hotlaps i en Audi RS4. Lige så konservativ og kedelig en A4 kan være, lige så interessant er dens steroide pumpede storebror med sine 450 hestekræfts V8 motor, som går fra 0-100 km/t på 4,7 sek.

Her er det den 22 årige Mikaela der sidder bag rattet og danser den ligeså elegant gennem alle svingene på Jyllandsringen.
Man kunne nemt tro, at man ville få lyst til at prøve samme kræfter med sin egen bil, når man kører hjem fra sådan en dag, men tvært imod har man fået ”racet af”…

Du kan læse mere om de forskellige Audi Driving Experiences her.