1. Home
  2. Advertorial
  3. Bilreparationer du med fordel selv kan udføre
0

Bilreparationer du med fordel selv kan udføre

Bilreparationer du med fordel selv kan udføre
0
0

Det er ikke billigt at have bil. Der er faste udgifter til brændstof, forsikringer, diverse afgifter og ikke mindst udgifter til vedligehold og reparation. Du kan heldigvis spare mange penge ved selv at stå for en del af den løbende vedligeholdelse og ved at udføre nogle af de reparationer, som din bil uundgåeligt har behov for.

Har du skruet hænderne rigtigt på, og har du adgang til det rette værktøj og eventuelt en lift, kan du snildt klare dele af bilens reparationer og vedligehold på egen hånd. Du bør dog være opmærksom på, at der er en række komplekse reparationer, som du anbefales at køre til et værksted med. På den måde kan du undgå, at din bil bliver defekt, eller at der sker beskadigelser, som kan forårsage uheld.

Læs også:  Opdag hvordan nem lufthavn parkering gør din rejse bedre

Lad en mekaniker klare de svære reparationer

Inden du kaster dig ud i større reparationer, bør du først lige overveje, hvorvidt reparationen bør foretages af en mekaniker. De komplekse motordele og alt det elektriske udstyr i bilen bør nemlig vedligeholdes og repareres af en mekaniker. Det kan være alt fra klimaanlægget til tandrem og turbolader.

En turbolader øger en forbrændingsmotors effekt og drejningsmoment. Den forøger mængden af ​​luft, der trækkes ind i motoren ved at bruge udstødningsgassernes energi til at dreje en kompressor. Det kræver derfor specialiseret viden at reparere en turbolader.

Vedligehold af bilen

Løbende vedligehold af bilen er ikke kun udgangspunktet for sikker og effektiv kørsel. En god vedligeholdt bil holder også flere år, så løbende vedligehold af din bil kan derfor være en god investering på flere parametre.

Læs også:  Derfor skal du kombinere din bil- og vandreferie på Island

Du kan forholdsvis nemt stå for en del af vedligeholdelsen. Du kan nemlig selv skifte olie og filter, hvilket også gælder for sprinklervæske og kølervæske. Hvis du har mod på lidt mere, kan du skifte viskerblade på vinduesviskerne eller luftfilter i klimaanlægget.

Disse reparationer kan du selv udføre

Nu til det lidt mere omfattende – nemlig de reparationer, som du sagtens kan klare selv. For at komme godt fra start skal du have det rette værktøj ved din side. Ligger du ikke inde med al værktøjet selv, så lån af en nabo eller kammerat. Har du eventuelt adgang til en lift, kan den mange gange gøre arbejdet lidt nemmere for dig.

Jo mere erfaring du har med reparation, jo sjovere og jo nemmere bliver arbejdet for dig.

Læs også:  Guide: Sådan undgår du faldgruberne ved køb af brugt bil

Et godt sted at starte er udskiftning af vinduesviskere, lygter og dæk. Herefter kan du kaste dig over udskiftning af bremseklodser, tændrør og batteri. Har din bil fået en ridse eller bule, kan du også selv jævne disse ud, så lakken igen fremstår som ny.

Spar penge og køb reservedelene brugt

Der er mange penge at spare ved at købe brugte reservedele til bilen. Du kan både få brugte bildele hos en autoophugger og online shops. En af de helt store fordele ved at købe reservedele online er, at udbuddet er kæmpestort. Du kan derfor finde stort set alle dele til alle bilmodeller på disse online shops.