1. Home
  2. Bilmærker
  3. BMW bekræfter en kommende X7
0

BMW bekræfter en kommende X7

BMW bekræfter en kommende X7
0
0

BMW har bekræftet lanceringen af en ny topmodel i deres SUV-program ved navn X7.

X7 vil være den største SUV nogensinde fra BMW og produktionen vil begynde fra 2016 på BMWs amerikanske fabrik i Spartanburg.

Som platform for X7 er en udvidet udgave af arkitekturen der danner basis for X5 og X6 der fremstilles på samme fabrik.

Den nye store SUV skal fungere som direkte rival til Mercedes-Benz GL og forholdet til X5 er det samme som GL til den mindre ML, som den er baseret på.

X7 forventes at blive en syv-sæders model med en rigtig tredje sæderække, takket være længere akselafstand og et udvidet bagparti.

Modsat X5 der har baghjulstræk og en firecylindret motor i basisform, forventer X7 udelukkende at blive tilbudt med firehjulstræk og seks- samt ottecylindrede motorer, for at reflektere bilens øgede prestigeværdi.

Læs også:  Škoda Enyaq kåret til årets brugtbil 2024

Offentliggørelsen af den nye X7 blev gjort af BMWs direktør Norbert Reithofer ved fejringen af 20 års jubilæet for Spartanburg fabrikken. Ceremonien faldt sammen med produktionen af den nye X4, den fjerde SUV der bygges på fabrikekn efter X3, X5 og X6.

Den halvgamle X6 forventes at blive opfrisket denne sommer og vil være på markedet senere på året. X5 M og X6 M blive også bygget på Spartanburg fabrikken

Fabrikken har fået investeret 1 milliard dollars indtil 2016 og kapaciteten vil stige til 450,000 enheder om året.

X7 vil blive solgt på alle markeder, men efterspørgslen forventes at være størst i Nordamerika og Kina.