1. Home
  2. Bilnyheder
  3. BMW dieselmotor til Toyota Verso
0

BMW dieselmotor til Toyota Verso

BMW dieselmotor til Toyota Verso
0
0

For to år siden indgik BMW og Toyota en aftale om samarbejde om udvikling af miljørigtige motorer. Derfor vil du snart kunne få en Toyota Verso med BMW-motor!

I første omgang er det en ny 1.6 liters dieselmotor, der yder 112 hk og 270 Nm fra 1.750 omdr/min. CO2-udledningen vil være 119 g/km, hvilket er 10 gram lavere end den hidtil mindste dieselmotor. Det gennemsnitlige brændstofforbrug er dog endnu ikke offentliggjort, men det vil blive højere end den nuværende 2.0 liters dieselmotor(20,4 km/l), hvilket dermed også betyder en lavere årlig ejerafgift.

Selvom motoren er udviklet af BMW, har Toyota selvfølgelig skulle tilpasse motoren til Verso, således der intet problem er mellem motor, gearkasse og bilens øvrige elektronik. Dette har Toyotas tekniske center i Europa stået for.

Læs også:  Så høje er fartbøderne

Prisen forventes offentliggjort omkring nytår, men priserne for Verso starter ved 259.999 kr. Introduktionen af motoren finder sted i marts 2014, men vi vil teste den nye motor i januar.

Som en del af udviklingsaftalen deler Toyota sin viden om hybridteknologi, mens BMW vil bidrage med højeffektive dieselmotorer.

tags: