1. Home
  2. Bilnyheder
  3. BMW konkurrent til Mercedes B-klassen?
0

BMW konkurrent til Mercedes B-klassen?

BMW konkurrent til Mercedes B-klassen?
0
0

BMW er klar med et MPV-koncept som hedder ”BMW Concept Active Tourer”. Vi kan vise de første billeder og fortælle lidt nærmere om det nye koncept.

Ligesom andre bilproducenter optimerer BMW konstant økonomien, og i dette koncept finder man en 1.5 liters trecylindret benziner med direkte indsprøjtning og turbolader, hvor der samtidig er en tilhørende elmotor. Dermed er konceptet en hybridbil, og iflg. BMW’s egne tal kan den køre imponerende 48 km/l, udleder kun 60 gram CO2 per kilometer, samt kan køre omkring 30 kilometer på ren strøm.

Motoren skulle iflg. vores informationer yde 190 hk og 199 Nm fra 0 omdr/min, hvilket betyder 0-100 km/t er klaret på under otte sekunder og først stopper ved 200 km/t.

Nu med forhjulstræk

BMW Concept Active Tourer vil ikke være udstyret med baghjulstræk, men der i mod deler den arkitektur med den kommende MINI-platform og har derfor forhjulstræk.
Elmotoren driver dog baghjulene i dette koncept, hvilket gør den firehjulstrukken.

Læs også:  Lamborghini vinder 'Manufacturer of the Year' ved det årlige TopGear.com Awards i London.

Platformen er den nye UKL1 som er udviklet i to forskellige størrelser. Den vil blive brugt til næste generations MINI-modeller, og måske også kommende mindre BMW-modeller med forhjulstræk.

B-klasse konkurrent?

Størrelsesmæssigt minder BMW Concept Active Tourer om Mercedes B-klassen:

BMW Concept Active Tourer:
Længde: 4,350mm
Bredde: 1,834mm
Højde: 1,560mm

Mercedes B-klasse:
Længde: 4,359mm
Bredde: 1,786mm
Højde: 1,557mm

Selvom dette blot er et koncept, så er der stor sandsynlighed for, at vi vil se den nye 1.5 liters trecylindret motor i fremtidige mindre BMW modeller, 1-Serien og MINI-modeller.
Men måske er BMW også klar med en konkurrent til den velkørende Mercedes B-klasse?