1. Home
  2. Bilnyheder
  3. BMW og Toyota bygger en sportsvogn
0

BMW og Toyota bygger en sportsvogn

BMW og Toyota bygger en sportsvogn
0
0

Samarbejde mellem BMW og Toyota skal skabe brændstofceller og en ny sportsvogn.
’Promiskuøs’ er næppe et ord man forventer at bruge i association med Toyota, men den japanske fabrikant har på det seneste involveret sig i et mere end gennemsnitligt højt antal samarbejder med andre fabrikanter.

Partnerskabet med Subaru omkring GT86 var, alt efter hvem man spørger, enten udlicitering af udviklingen af bilen til en såret kammerat, eller finansiering til et gammelt projekt som Subaru ikke kunne realisere på egen hånd. Toyota havde om ikke andet bukserne på.

GT86 platform til BMW?

Spørgsmålet er derfor hvem der bestemmer hvor skabet skal stå i det nye partnerskab med BMW, der efter sigende skal udvikle brændstofceller og en sportsvogn samt letvægts-konstruktions-teknikker og ny batteriteknologi. Hvad udfaldet i sidste ende bliver, er svært at spå om, men sikkert er det at begge fabrikanter har gevaldig erfaring på områderne.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

Toyota har længe haft førertrøjen på i hybridmarkedet, mens BMW har bygget sportsvogne i flere generationer. Tyskernes nye ’i’-subbrand vil efter sigende indføre kulfiberteknologi i gængse personbiler, men vi er mest interesseret i, hvilken sportsvogn samarbejdet kunne producere.

Der kunne være tale om en ny Celica, en baghjulstrukken BMW sportsvogn baseret på GT86 eller noget helt tredje. Den officielle pressemeddelelse fortæller at parterne vil udvikle en fælles platform til en sportsvogn i mellemstørrelse, der bør være færdiggjort inden 2013. Platformen, altså. Efter udviklingen, vil der indgås aftale om yderligere udvikling af sportsvogne.

Letvægtsteknologien vil primært have fokus på kulfiber i personbiler og prisen på dette. Igen er sportsvogne i fokus.