1. Home
  2. Bilnyheder
  3. BMW præsenterer 2-serie Active Tourer
0

BMW præsenterer 2-serie Active Tourer

BMW præsenterer 2-serie Active Tourer
0
0

Den nye BMW 2-serie Active Tourer er en femsæders MPV der går i front for en række forhjulstrukne modeller. Den debuterer på Geneve Motor Show næste måned.

2-serie Active Tourer har en tværliggende motor og forhjulstræk fra standard. Dette layout har aldrig nogensinde  været anvendt af en BMW produktionsmodel før, men skal danne basis for en lang række nye BMW modeller.

Det vil også være den første BMW med en trecylindret motor – en kompakt ny turboladet 1.5-liters benzinmotor, som kendes fra Mini hatchback.

Proportionerne af 2-serie Active Tourer adskiller sig væsentligt fra de traditionelle baghjulstrukne BMWer, især omkring forenden der er væsentligt kortere og mere stejl end sædvanligt. De høje vinduespartier har et særligt varevognslignende udtryk som ikke er set på BMWs modeller før.

Active Tourer måler 4342mm lang, 1800mm i bredden og er 1555mm højt. 2-serie Active Tourer er 17mm længere, 55mm bredere og 135mm højere end BMWs 1-serie. Til sammenligning er en Mercedes B-klasse næsten samme størrelse med 4360mm lang, 1785mm bred og også 1555mm lang.

Læs også:  Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+: Sporty og effektiv

Den nye MPV er den første BMW til at anvende fabrikantens nye platform i højstyrkestål, der først blev anvendt på datterskabets Mini, der netop er præsenteret i tredje generation.

Den modulære struktur understøtter tre forskellige akselafstanden og forskellige sporvidder.

Dette gør platformen anvendelig i en lang række nye modeller inklusiv en efterfølger til X1 og en ny forhjulstrukken 1-derie sedan, der begge er under udvikling hos BMW Munich.

Interiøret forsøger at skabe mere fleksibilitet end traditionelle BMW’er grundet det pladsbesparende potentiale som den tværliggende motor skaber. Forsæderne er omkring samme højde som i X1, men de er mere opretsiddende for at skabe mere plads bag dem.

Bagagerumskapaciteten for den regulære bil er 468 liter; 1510 liter med bagsæderne nede. De folder sig i en 40:20:40 split.

Læs også:  Juli bød på vækst i bilsalget

Som udgangspunkt har 2-serie Active Tourer en trecylindret motor med direkte indsprøjtning og en firecylindret common-rail dieselmotor der deles med den nye Mini. Yderligere motorer, inklusiv en firecylindret benzin og trecylindret diesel er planlagt fra 2015.

Forhjulstræk og sekstrins manuel gearkasse er standard, med en ottetrins ZF automatgearkasse tilgængelig som ekstraudstyr. Nogen varianter vil få firehjulstræk.

Modelprogrammet starter med en 218i Active Tourer, der får en turboladet 1.5-liters trecylindret benzinmotor med 135 heste og 220Nm. Den vil få selskab af en 218d, der anvender en 2.0-liters firecylindret turbodiesel med 150 heste, 330Nm og en brændstoføkonomi på 24,4 km/l.

Kort efter lanceringen vil topmodellen 225i blive søsat med en 2.0-liters firecylindret motor med 230 heste og 350Nm. Den klarer 0-100 km/t på 6.8 sekunder.

På dette tidspunkt næste år vil køberne være i stand til at vælge imellem yderligere forhjulstrukne modeller i form af 220i, 216d og 220d samt de firehjulstrukne 225i XDrive og 220dXdrive.

Læs også:  Bilsikkerhedsteknologi: Højteknologiske systemer

Den letteste af lanceringsmodellerne er 218i Active Tourer med 1320kg – samme vægt som konkurrenten Mercedes B180.

Under 2-serie Active Tourer finder man et chassis der primært er gjort i aluminium med MacPherson dæmpere for og multilink affjedring bag. BMW hævder at dette gør bilen ’den mest dynamisk forhjulstrukne bil i segmentet, med agile og sportslige egenskaber’.

Ved siden af standardaffjedringen forventer BMW endvidere at tilbyde et M-Sport set-up med 10mm lavere frihøjde og fastere dæmpere. De danske priser offentliggøres inden lanceringen til juni måned.