1. Home
  2. Bilnyheder
  3. BMW X5 på batterier
0

BMW X5 på batterier

BMW X5 på batterier
0
0

BMW vil afsløre seneste udgave af deres hybriddrevne version af den store X5, med efternavnet ’eDrive’ på New York Motor Show.

Sammen med offentliggørelsen fulgte de komplette specifikationer og tal på bilen. Vi vidste allerede at brændstoføkonomien hed 26,3 km/l ved brug af en 2.0-liters turboladet firecylindret benzinmotor med 245 hestekræfter sammenkoblet med en elektrisk motor. I dag har vi fået batterirækkevidden, altså den distance som X5 kan tilbagelægge på elkraft alene. BMW lover at X5 er god for 32 kilometer på batterier alene med en hastighed op til 120 km/t. Den elektriske motor yder 250 Nm og 95 hestekræfter, hvilket synes at være uændret fra konceptbilens første fremvisning.

Tre forskellige køreprogrammer vil være tilgængelige: ’Auto eDrive’, en balanceret funktion der blander benzin og el efter behov, ’Max eDrive’, en ren elektrisk funktion og ’Save Battery’, der holder brugen af elkraft til et minimum og prioriterer benzinmotoren.

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

Konceptbilen og den nærmest uundgåelige produktionsudgave der vil følge i kølvandet er forfærdelige vigtige for BMW, der er ivrige for at demonstrere at deres eDrive teknologi inden længe vil finde anvendelse i det regulære modelprogram.

tags: