1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Carlsson bygger super-CLS
0

Carlsson bygger super-CLS

Carlsson bygger super-CLS
0
0

Tysk tuner disker op med en 700 hk stærk CLS der er god for 337 km/t. Vi har bestilt tre.
Kræfter, moment og lyd. Det er sådan Carlsson selv beskriver deres tre største prioriteter I udviklingen af den nye CK63 RSR. Ingen glimtende hjul, fartstriber eller stort bodykit. Der er ganske få, men subtile ændringer til CK63 RSR’s ydre.

Carlssons prioritet har være at skabe en opgraderet CLS der ikke skriger med det. Bortset fra et nyt udstødningssystem i rustfrit stål hvor føreren selv kan regulere lydniveauet.

0-200 km/t på 3.7 sekunder

Største prioriteten har være flere kræfter. Mange flere kræfter. Carlsson er kendt for deres stifter, Rolf Hartge ekspertise i at få enorme mængder kræfter ud af regulære Mercedes’ motorer. I dette tilfælde har de taget CLS63 AMG’s knap så regulære 5.5-liters twin-turbo V8 motor og ved hjælp af lidt tryllerier fået den op på 700 hestekræfter. Momentet er begrænset til 958Nm og i mellemtiden har gearkassen og resten af drivlinjen fået en række kølersystemer for at holde alt på en acceptabel temperatur.

Læs også:  Mercedes-AMG GLC Coupé: En fusion af stil og kraft

Det klarer kræfter, moment og lyd. Resten af bilen er dog heller ikke blevet overset. Carlsson har monteret nye støddæmpere og sænket bilen 30mm. Der er 25mm ydereligere sporvidde og 405mm store bremse.

De ydre opgraderinger omfatter en elektronisk bagspoiler der løfter sig ved 100 km/t som nås fra stilstand på kun 3.9 sekunder mod en topfart på 337 km/t. 0-200 km/t tager 11.6 sekunder.

Bilen vil blive fremvist på Geneve Motor Show næste måned.