1. Home
  2. Baggrund
  3. Danskerne fravælger leasing
0

Danskerne fravælger leasing

Danskerne fravælger leasing
0
0

2012 var et rekordår set i forhold til antal solgte biler, men danskerne valgte i stigende grad at fravælge leasing.

I en ny undersøgelse klarlægges det, at 73 % ikke ønsker at lease deres bil, hvilket er en stigning på 22 % ift. samme undersøgelse i 2011.

Den administrerende direktør for BilBasen og Bilinfo, Morten Heuing, udtaler:

”Leasing har tydeligvis ikke vundet fodfæste herhjemme endnu. Men det betyder ikke, at man skal afskrive leasing som koncept. Der kan være rigtig mange fordele ved at lease bilen. Blandt andet er leasingtager sikret mod værditab, hvilket en almindelig bilkøber ikke er,”

Salgschefen hos leasingselskabet EasyFleet, Peter Lorenzen, fortæller også at leasing ikke er for alle.

”Leasing er lig leje, hvor man betaler for brugsretten til en bil. Derfor er det væsentligt, at leasingaftalen modsvarer det behov, du har. Det betyder blandt andet, at du betaler for et bestemt antal km, som naturligvis er afgørende for bilens driftsomkostninger og værditab.”

Dermed er det bl.a. en fordel af lease, når:

”man ønsker at kende sine omkostninger, udskifte sin bil jævnligt og slippe for overraskelser i form af store værkstedsregninger og et stort værditab, når bilen skal sælges. En tommelfingerregel er også, at jo dyrere en bil er, des mere fordelagtigt er det at lease den, fordi man slipper for de højere driftsomkostninger og det store værditab, siger Peter Lorentzen.”

Den store skepsis blandt danskerne skyldes bl.a., at mange gerne vil eje bilen, hvorfor de direkte fravælger leasing.

Læs også:  Derfor bør du investere i en hybridbil

Peter Lorenzen er dog ikke i tvivl om, at danskerne nok skal bruge leasing mere flittigt, da det iflg. ham er fremtidens måde at have bil på.

tags: