1. Home
  2. Baggrund
  3. Danskerne sparer på brændstoffet
0

Danskerne sparer på brændstoffet

Danskerne sparer på brændstoffet
0
0

Nye tal fra BilBasen og YouGov viser, at danskerne i højere grad passer på de dyre dråber.

Udgifterne til brændstof er en af de største omkostninger i Danskernes bilbudgetter og bilejerne gør hvad de kan for at spare når det er muligt, konkluderer en ny undersøgelse foretaget af BilBasen og YouGov.

I undersøgelsen fortæller 72 % at de aktivt forsøger at spare på brændstofudgifterne og 68 %, at de udelukkende tanker på bestemte tidspunkter i et forsøg på at få billigt brændstof.

”Modsat nogle af vores nabolande er danskerne ekstremt rationelt orienteret som bilejere, og har derfor stor fokus på, at vi får værdi for pengene i det daglige bilhold, hvad enten det er forsikringen, service eller priserne på brændstof, det handler om,” fortæller markedsanalytiker hos BilBasen, Jan Lang.

Omkring halvdelen af de sparende danskere nævner stigende brændstofpriser som hovedårsag til deres forsøg på at spare. Realiteten er, at prisen på olie går op og ned, men et flertal af de adspurgte i undersøgelsen mener at omkostningerne til brændstof er steget de seneste år.

Læs også:  Leasing vs. køb: 3 fordele og ulemper

Undersøgelsen konkluderer i øvrigt, at påfyldning og besparelse af brændstof oftest er et mandligt område. I otte ud af ti tilfælde er det manden i parforholdet der tanker benzin eller diesel på familiens bil(er).

”Der er rigtig mange af bilejerne, og især mændene, der gør det til en hel sport at finde tankstationen med den billigste benzin,” siger Jan Lang.

Diskussionen om hvorvidt benzin eller diesel er det mest økonomiske brændstof raser endnu, men benzin er det klart mest tankede i landet og den enorme vækst af dieselbiler er vendt, til dels på grund af at omkostninger forbundet med at eje en dieselbil er steget de seneste år i takt med at benzinbilerne takket være turboladning er blevet væsentligt mere økonomiske.