1. Home
  2. Baggrund
  3. De nyeste NCAP resultater ligger klar
0

De nyeste NCAP resultater ligger klar

De nyeste NCAP resultater ligger klar
0
0

Bilfabrikanterne stræber hårdt efter at kunne bryste sig af de maksimale fem stjerner i den prestigefyldte crashtest. Audi A3, Volvo V40, Kia Ceed, Ford B-MAX og Renault Clio nåede målet.

Det vurderes dog at det nyeste skud fra den koreanske bilfabrikant, Kia, er udviklet med henblik på at akkurat leve op til kravene om fodgængerbeskyttelse, og dermed opnå de eftertragtede fem stjerne.

Med nød og næppe

Det vakte derfor undren at Kia Ceed opnåede resultatet med den mindst tænkelige margin. For at opnå topkarakteren på fem stjerne hos den uafhængige organisation Euro NCAP, skal bilen bestå en skærpet test, der blev introduceret ved årsskiftet.

Testen omhandler beskyttelse af fodgængere ved en påkørsel, og Kia Ceed bestod kun akkurat.

De fem stjerne udløses, såfremt bilen opnår en karakter på mindst 60 procent ud af de mulige 100 i førnævnt disciplin. Kia Ceed opnåede her en karakter på 61 procent, og da den klarer sig glimrende på alle andre parametre, er topkarakteren i hus.

Læs også:  Audi SQ7 opgraderes på design og teknologi

De fem stjerner bliver ofte brugt i fabrikanternes markedsføring, omvendt ser man sjældent biler der bryster sig af at have opnået tre stjerner, der betragtes som lidt af en dumpekarakter.

Den koreanske Ceed er netop landet på det danske marked, og priserne starter fra 180.000 kroner. De fem stjerne udløser et fradrag i afgiften på 3.600 kroner.

“Vi har ‘chancet den’ lidt og har indregnet fradraget i prisen fra starten”, siger direktør Mogens Lyngsø fra den danske Kia-importør

Ny Volvo er den sikreste bil i klassen

En anden testkandidat som også netop er ankommet på det danske marked er Volvo V40, der uden problemer scorede fem stjerner, og bliver beskrevet af Euro NCAP som ’den sikreste i sin klasse’.

Frontal- såvel som sidekollisionstesten blev bestået med topkarakter, og der er i samme forbindelse ros til den unikke fodgængerairbag, der er monteret under motorhjelmen på den nye Volvo.

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

Volvo ændrer dog ikke prisen, efter at resultatet af testen er blevet offentliggjort:

“Der kommer ikke en ændring, da man i kalkulationen af bilens pris allerede har indregnet fradraget”, siger Jan Larsen, PR-manager hos den danske Volvo-importør

Ved samme lejlighed opnåede den nye Audi A3, Fords anmelderroste B-Max og den nye Renault Clio også den maksimale karakter på fem stjerner. Der er dog ikke danske priser på nogen af de overstående biler endnu.

tags: