1. Home
  2. Bilmærker
  3. Bentley
  4. Den første Bentley Bentayga er netop rullet af samlebåndet
0

Den første Bentley Bentayga er netop rullet af samlebåndet

Den første Bentley Bentayga er netop rullet af samlebåndet
0
0

Bentley Bentayga har været kendt for offentligheden et par måneder. En eksklusiv firehjulstrækker fra britiske Bentley, og så sent som i forrige uge trillede den første Bentayga af samlebåndet i Crewe i England.

Den 27. november 2015 endte altså med at blive en vigtig dag hos Bentley. Bentley Bentayga er nemlig producentens første SUV, og det har blandt andet betydet, at denne model alene har sikret 1.500 mennesker arbejde i form af en investering på 840 millioner pund svarende til cirka ni milliarder danske kroner.

Kommende ejere af den nye firehjulstrækker fra Bentley kan se frem til en sen julegave, for bilerne finder du ikke i private indkørsler før engang til januar. Herefter påbegynder Bentley produktionen af en såkaldt ”First Edition”-udgave af Bentayga, hvorpå du finder ”Union Jack”-emblemer, et sæt 22” polerede alufælge og meget, meget mere. Specialudgaven her er begrænset til blot 608 eksemplarer.

Over 3.600 mennesker har allerede bestilt den normale Bentayga, herunder Dronning Elizabeth II. Den første Bentayga, der altså i fredags rullede af samletbåndet, bliver nemlig sendt til Buckingham Palace hurtigst muligt uden om alle former for ventelister.

Bentley Bentayga rummer under motorhjelmen en ny-udviklet W12 6.0-liters twin-turbo benziner med 608 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 900 Nm. Senere kommer ligeledes en 4.0-liters V8 diesel-motor med en elektrisk turbo efterfulgt af endnu en model i form af en plug-in hybrid.