1. Home
  2. Baggrund
  3. Dobbelt op på fartforseelser ved vejarbejde!
0

Dobbelt op på fartforseelser ved vejarbejde!

Dobbelt op på fartforseelser ved vejarbejde!
0
0

Folketinget vedtog i forgårs et lovforslag, som betyder fartforseelser ved vejarbejde, fremadrettet vil straffes dobbelt så hårdt! Helt præcist træder loven i kraft d.15 april 2014.

Derudover kan man nu få en betinget frakendelse af førerretten ved hastighedsoverskridelser på 40 % sådanne steder mod i dag 60 pct..

Loven kommer samtidig med den travle påsketrafik, og der står i pressemeddelelsen, at der derfor er særlig god grund til at være opmærksom på hastighedsgrænsen, når man kører forbi vejarbejde mv.

Justitsminister Karen Hækkerup udtaler:

”For høj fart er skyld i mange alvorlige trafikulykker, og de mennesker, der arbejder på vores veje, har vi et ansvar for at passe godt på, så de kan udføre deres arbejde under sikre og trygge forhold. Nu fordobler vi bøden for at køre for stærkt og nedsætter grænsen for, hvornår der skal ske betinget frakendelse af førerretten. Det skaber et klart incitament til at tage hastighedsnedsættelsen ved sådanne arbejder alvorligt.”

Der arbejdes også på ejeren af køretøjet skal have objektivt ansvar, således sager om ikke-klipudløsende hastighedsforseelser konstateret ved automatisk trafikkontrol bliver sanktioneret konsekvent og hurtigt.

Læs også:  Indvirkningen af din kreditværdighed på bilforsikringspriser

Dvs.: Tidligere kunne man nægte kendskab til personen, der havde kørt bilen, hvorefter bøden ville blive annulleret. Nu bliver ejeren af bilen dog den ansvarshavende part, hvis han nægter kendskab til chaufføren.
85 % af alle ATK-sager(automatisk Trafikkontrol) angår hastighedsoverskridelser på højst 30 %, og dermed vil den nye lov være særdeles effektiv.
Reglerne forventes sat i kraft i begyndelsen af 2015.