1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. Elektrisk Audi R8
4

Elektrisk Audi R8

Elektrisk Audi R8
0
4

Sådan ser Audis nye R8 e-tron ud. En elektrisk version af R8’eren.

Audis elektriske R8 e-tron har en samlet ydelse på 462 hk og 920 Nm. Kræfterne kommer fra to elektriske motorer, og iflg. Audi er 0-100 km/t klaret på blot nået på 3,9 sekunder.

Et typisk problem for elbiler er rækkevidden, men Audi fortæller, at R8 e-tron kører 450 km på en opladning! Det er en fordobling af rækkevidden, hvis man sammenligner med den først fremviste Audi R8 e-tron. Audi fortæller desuden, at den vil kunne oplades 100 % på mindre end to timer, hvis man gør brug af deres såkaldte ”Combined Charging System”. Batteriet kapacitet er dog også steget fra 49kWh til 92kWh, og er formet som et T, således det kan placeres i centertunnellen under bilen – det holder også R8’erens vægt ordentligt fordelt.

Læs også:  Mercedes-Benz lancerer ny version af ikon fra 1979

Audi har gjort R8’eren mere aerodynamisk. Som det kan ses på billederne har den fået specielle hjul, og trods R8’eren er ganske aerodynamisk fra standard, så er det lykkes Audi at optimere den yderligere.

På vej med konkurrent til Tesla

Audi fortæller desuden også, at de overvejer at udvikle en sedan elbil. Det kan måske betyde, at der endelig er en konkurrent på vej mod Tesla og den kommende BMW i5.

Alle R8 e-tron bliver håndbygget efterhånden som de bliver solgt. Det vil være muligt at placere en ordre fra et tidspunkt her i 2015.