1. Home
  2. Baggrund
  3. Fartlotto
19

Fartlotto

Fartlotto
0
19


Den 1 maj iværksættes et nyt initiativ, der skal imødegå kritikken om, at de nye fotovogne er en statslig pengemaskine.

Justitsministeren oplyser, at den intensiverede fartkontrol allerede nu har indbragt så store indtægter til staten, at det langt overstiger forventningerne.

For at imødegå kritikken af at ordningen er en statslig pengemaskine, har regeringen besluttet at kombinere den med et sindrigt bonussystem.

Politiet optæller løbende antallet af bøder, som udstedes på baggrund af fotovognenes arbejde, og bonussystemet vil bygge på en anvendelse af denne registrering, idet alle bilister, som fotograferes med et optællingsnummer, som er direkte deleligt med 1000, vil modtage en udtrækningspræmie på 100.000 kr. Er fotograferingsnummeret direkte deleligt med 10.000 vil genvinsten være hele 1.000.000.

Justitsministeren udtaler, at hun ikke frygter, at ordningen vil anspore til flere hastighedsovertrædelser – dem tager fotovognene sig jo af at begrænse, og Danske spil er glade for ordningen, idet det er et garanteret svindelsikkert system. Kun få vil jo prøve at ramme det rigtige nummer, fordi det er dyrt at ramme ved siden af, oplyser Danske Spils spiludvikler.

Læs også:  Bilpleje: Sådan bevarer du din bils udstråling

Systemet sættes i værk 1. maj og første ledige udtræksnummer forventes at blive 9.000. Tiden er således inde til at se på mobil apps, hvor fotovognene er placeret og derefter at prøve lykken………

Læs også:

Ny Top Gear vært!

Vejafgift af bagdøren – FDM raser

tags: