1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Farvel til betalingsringen
0

Farvel til betalingsringen

Farvel til betalingsringen
0
0

De omfattende planer om at opføre en betalingsring omkring København, der først blev introduceret i 2009 og også figurerer i regeringsgrundlaget, ser nu ud til at være skrinlagt, skal man tro politiken.dk der hævder at have erfaret dette.

Regeringen vil nu ændre fokus på at finde penge til den kollektive trafik af andre veje. I valgkampen optrådte bla. SFs partileder Villy Søvndal på plakater, hvor partiet lovede prisnedsættelser på 40 % på den kollektive transport.

Det anses for realistisk at finde omkring en halv og en milliard kroner, og en af finansieringskilderne kan være at hæve taksterne på fartbøder.

På samme tid spekulerer regeringen i, at nedsætte en kommission bestående af eksperter, der skal undersøge og vurdere, hvorledes trængslen i hovedstaden kan mindskes.

Efter at statsminister Helle Thorning-Shmidt på sit ugentlige tirsdagspressemøde, for første gang ikke ønsker at garantere at betalingsringen bliver en realitet, men lovede i stedet at regeringen i morgen præsenterer ’en rigtig god løsning’.

Læs også:  Škoda Enyaq kåret til årets brugtbil 2024

Rygterne har længe gået på, at Socialdemokraterne var villige til at droppe betalingsringen og finansiere prisnedsættelserne på den kollektive trafik af andre veje, og det ser nu ud til at blive tilfældet.