1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Fiesta ST200 er Fords nye ultimative mini-GTI
0

Fiesta ST200 er Fords nye ultimative mini-GTI

0
0

Vi har flere gange nævnt, at Ford måtte være undervejs med en Fiesta RS, men Ford lader os vente endnu længere, hvis de altså præsenterer en RS-udgave af Fiesta.

Dog er der glædelige nyheder, da Ford alligevel har gjort Fiesta endnu sjovere. Vi har tidligere prøvet den almindelige Fiesta ST med 182 hk og 240 Nm, hvilket er mere end rigeligt til at gøre den sjov. Nu har Ford dog præsenteret en ST200!

ST200 står for 200 hypper

Som du nok har regnet ud, så står ST200 for 200 hestekræfter. Hestene kommer fortsat fra den 1.6 liters Ecoboost motor med fire cylindre og turbo. Ydelsen er hævet med 18 hk og 50 Nm ift. den almindelige Fiesta ST til samlet set 200 hk og 290 Nm – noget som bør kunne rykke godt i en Fiesta…

Faktisk bliver ydelsen hævet til hele 215 hk og 320 Nm i op til 15 sekunder, da motoren har en overboost funktion. Vrrmmm siger vi bare!

Læs også:  Antal offentlige ladestandere fordoblet på et år

Gearkassen er fortsat en sekstrins manuel gearkasse, der gør det ekstra sjovt at køre GTI. Skiftene er blevet kortere, hvilket bl.a. er med til at reducere accelerationstiden fra 0-100 km/t med 0,2 sekunder ift. den standard ST. Dermed er accelerationstiden fra 0-100 km/t nede på 6,7 sekunder med en topfart på 230 km/t, hvilket også er en forøgelse på 10 km/t.

Ford har også udstyret Fiesta ST200 med et sportschassis og et forbedret Torque Cectoring Control system. Derudover har bilens stabilitetssystem (ESC) fået tre forskellige indstillinger, således man ST200 ved, hvornår den gerne må give lidt mere slip.
Desuden har Ford også gjort affjedringen 15mmlavere, ligesom bagbremserne er blevet større. Røde bremsekalibre og 17” alufælge er standardudstyr.

Kabinen prydes også af lækre Recaro-skålsæder i delvist læder, der gør man ikke svupper fra side til side. Kabinen ligner dog ellers på mange måder en standard Fiesta.

Læs også:  Lamborghini vinder 'Manufacturer of the Year' ved det årlige TopGear.com Awards i London.

Salget af Ford Fiesta ST200 starter i juni, hvorfor vi endnu ikke kender de danske priser.