1. Home
  2. Advertorial
  3. Find det rette lån til finansiering af din nye bil
0

Find det rette lån til finansiering af din nye bil

Find det rette lån til finansiering af din nye bil
0
0

Dette indhold er sponsoreret

Går du og drømmer om en ny bil? Der kan være mange grunde til at have et ønske om at skifte bil. Det kan være, at din gamle model kører på sine sidste leveår og er ved at være godt og grundigt slidt op. Det kan også være, at du har planer om at skifte til en hybrid- eller elbil, og nu er det endelig på tide. Uanset årsagen er du højst sandsynligt allerede begyndt at kigge på, hvilke muligheder du har for at finansiere din nye bil. I nogle tilfælde vil det være nødvendigt at tage et lån, og her kan det være svært at finde rundt i, hvilken type af lån der passer bedst til et bilkøb. Dette vil vi forsøge at gøre dig klogere på her i artiklen, således du føler dig godt klædt på og kender til dine muligheder.

Læs også:  Guide: Sådan undgår du faldgruberne ved køb af brugt bil

Hvad er et billån?

Hvis du ønsker at låne til købet af en ny bil, er et billån det oplagte valg for dig. Et billån gør det muligt for dig at købe en bil uden at skulle betale hele beløbet kontant. Da der findes mange forskellige billån, er det en god idé at undersøge dine muligheder som det allerførste i processen. Du kan eksempelvis se lånemuligheder på Matchbanker, som er en online sammenligningsportal, der nemt og overskueligt giver dig et overblik over alle de lån, som matcher dine behov. Der er nemlig mange, der glemmer at undersøge markedet, før de besøger bilforhandleren. Hos bilforhandleren er det nemt at blive fristet af hans tilbud om lån og finansiering, hvis man ikke kender til sine muligheder forinden. Men du kan ende med at spare mange penge ved at sammenligne forskellige billån inden besøget, så du kender alle dine muligheder, før bilforhandleren begynder at friste dig.

Læs også:  Opdag hvordan nem lufthavn parkering gør din rejse bedre

Hvad koster et billån?

Der vil selvfølgelig være omkostninger, når du optager et lån. Det er også derfor, at du altid bør undersøge, om du har andre alternativer end lånet. Et lån bør være den sidste udvej, men ved større beløb såsom køb af bolig og bil kan et lån altså være en nødvendighed. I den forbindelse er det klogt at sætte dig ind i gebyrer og renter, før du optager lånet, så du undgår at blive ubehageligt overrasket senere. Prisen på et billån afhænger dog af forskellige faktorer om både dig selv og dine økonomiske forhold samt om bilen. Her kan bilens alder og pris eksempelvis være relevant. Vedrørende dine egne forhold er det relevant at vide, hvor meget du er i stand til at kunne lægge som udbetaling til bilen. De fleste billån kræver nemlig, at du som minimum kan lægge 20% af bilens købspris som udbetaling. Den samlede pris for billånet er det totale beløb, du ender med at skulle tilbagebetale. Den indbefatter selve lånebeløbet, renter og diverse gebyrer såsom etableringsgebyr og årlige omkostninger. Det vil derfor variere alt efter, hvilken bil du ønsker at købe, og hvilket lån du ender med at tage.