1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ford GT vender tilbage til Le Mans i 2016
50

Ford GT vender tilbage til Le Mans i 2016

Ford GT vender tilbage til Le Mans i 2016
0
50

Ford vender næste år tilbage til det legendariske motorløb Le Mans med en helt ny version af den næsten lige så legendariske bilmodel, Ford GT.

I den forgangne weekend fandt dette års Le Mans sted, og blot et år efter sin tilbagevenden til det prestigefulde motorløb, lykkedes det Porsche at vinde 24 timer lange racerløb. Og nu melder endnu en stor bilproducent sig så på banen. Det er amerikanske Ford, der nu har bekræftet, at de allerede næste år vil være at finde på racerbanen.

Det vil til den tid være nøjagtig 50 år siden, Ford sidst løb med den overordnede sejr på Le Mans, men når Ford vender tilbage bliver det i LM GT Pro-klassen, hvor også danske Jan Magnussen kører.

Læs også:  Tre helt unikke BMW Art Cars kommer til Danmark

Racerbilen vil være baseret på Fords nye GT-model, som vi første gang så tilbage ved Detroit Motor Show i januar måned, og den vil være udstyret med den samme 3,5-liters twin-turbo V6-motor, som man finder i gademodellen.

Det var Fords Executive Officer, Bill Ford, der forud i forbindelse med weekendens Le Mans-løb offentliggjorde nyheden om den amerikanske bilproducents tilbagevenden til verdens hårdeste motorløb.