1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ford klar med ny Galaxy – Familien får Bi-turbo.
0

Ford klar med ny Galaxy – Familien får Bi-turbo.

Ford klar med ny Galaxy – Familien får Bi-turbo.
0
0

I år kan Galaxy-modellen fejre 20 år på markedet – Nu er den fjerde generation klar.

Oprindelig var Ford Galaxy et joint venture med VAG-gruppen. Men i 2006 sprang Ford fra VW Sharan og SEAT Alhambra-samlebåndet i Portugal for at blive en selvstændig model. Siden er det blevet til en generation mere og et mindre facelift i 2010. Nu er Ford så klar til atter at tage kampen op med Nissan Qashqai, Renualt Espace og de andre MPV’ere, der stiger mod de lidt større børnefamilier.

Far får bi-turbo

Ifølge Ford er Galaxy forbedret på alle måder. Mest interessant bliver dog nok de nye motorer. Særligt den nye 2-liters diesel, der via bi-turbo-teknologi byder på 210 hk og 450 Nm forventer Ford sig meget af. Trenden er downsizing,, som Ford har haft succes med i deres benzindrevne Ecoboost-enheder. Gaxlay fås selvfølgelig også som benziner med EcoBoost. Fabrikken lover, at alle motorvarianter vil være optimeret i henhold til de nye EURO 6-miljøkrav for personbiler, b.la. bliver start-stop-systemet standard i alle modeller. Slagvolumen ryger ikke over to liter, alligevel yder den mest potente benziner 240 hk.

Læs også:  Spar penge med helårsdæk

Endnu mere praktisk-gris

Galaxy bygges på samme platform som den seneste generation af Ford Mondeo, derved satser Ford på at bibeholde køreegenskaber som i en mindre personbil. En lang række af sikkerhedssystemer skal nu hjælpe Galaxy-billisten med alt fra at parkere til at manøvrere let i tæt bytrafik trods bilens størrelse. Plads er der også blevet mere af i den nye familieflytter. Ford hævder selv, at kabinen er optimeret til at udnyttet pladsen maksimalt. Det betyder b.la., at hovedhøjden er forøget med 10 millimeter på anden og tredje sæderække i forhold til sidste generation. Desuden kan de fem bagerste sæder foldes ned med et tryk på én enkelt knap, hvis behovet for endnu mere plads måtte opstå.

Den nye Galaxy kommer til Danmark til efteråret, og importøren har allerede en startpris på 483.000 kroner klar for den 1.5-liters 160-hestes Trendline.

tags: