1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Her er den helt nye Mercedes-Benz GLS
0

Her er den helt nye Mercedes-Benz GLS

Her er den helt nye Mercedes-Benz GLS
0
0

Når man snakker om Mercedes-Benz, er det ofte forbundet med emner som luksuriøsitet og køreglæde. Sådan bliver det formentlig også nu, for det Stuttgart-baserede brand har netop sat en ny spiller på banen. Den hedder GLS og trækker på alle fire hjul.

Faktisk har vi i mange år kendt modellen under et andet navn. Førhen hed den nemlig GL, og GLS-navnet er kommet i forbindelse med omstruktureringen af hele Mercedes-Benz’ modelprogram. Det svarer faktisk blot til, at den nye GLS er den firehjulstrukne og opløftede variant af den famøse S-Klasse, som man kender for sin luksuriøstet og “direktør-feel”. Lad os bare kalde GLS’en for S-Klassen i SUV-kategorien.

Og den har mere power, mere dynamik og mere udstyr end nogensinde før.

Motorprogram rækker lige fra V6 til V8

Alle de nye motorer i GLS-lineup’et er super gode. Den kraftfulde GLS 550 4MATIC gemmer en biturbo V8’er under hjelmen, som nu genererer 449 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 700 Nm. Det er en benziner, og den trækker ret så voldsomt. Det gør den mindre 3.0-liters biturbo V6’er også, og den sidder i modellen GLS 450 4MATIC. Den producerer 326 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 500 Nm, som er tilgængelig allerede ved 1.800 o/min.

Læs også:  Mangler du opbevaringsplads i den lille garage? Skab mere via smart møblering

Benzinmodellerne topper i den store Mercedes-AMG GLS 63, som med sin V8-motor har hele 577 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 760 Nm ved 1.750 o/min. Sidstnævnte kommer med en 7-trins automatgearkasse kaldet “AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC” og trækker selvfølgelig på alle fire hjul.

På dieselsiden finder vi den variant, som vi forventer bliver den mest populære her i landet. Det er en GLS 350d 4MATIC, og den har en V6-motor under hjelmen med hele 255 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 620 Nm.

Eksteriørmæssigt i top

Den nye Mercedes-Benz GLS ser imponerende godt ud. Man finder nu masser af chrome på blandt andet tagrælingen, kofangerne og en smule på sideskørterne. På den store GLS 550 har man tilmed mulighed for at tilkøbe en “Sport”-eksteriørpakke, hvilket giver den i forvejen store vogn en mere moden fremtræden – blandt andet gennem de store 21” AMG-alufælge. Også både på forenden og bagenden er den bedækket af eksklusive detaljer.

Læs også:  Lamborghini vinder 'Manufacturer of the Year' ved det årlige TopGear.com Awards i London.

Hertil kan man vælge imellem en række standard og metallak-options herunder to specielle lakjob i form af “designo Diamond White” og “designo Cardinal Red”. Sidstnævnte er en fuldkommen ny farve for den store GLS, men kendt fra tidligere modeller ligeså.

Læg specielt mærke til fronten. Det er svært at beskrive, hvad designerne her har haft i tankerne…

Luksuriøs kabine med plads til syv fuldvoksne personer

I kabinen er der nemlig syv sæder, fordelt 2-3-2, og der skulle i følge Mercedes-Benz selv være masser af plads til både hovedet og albuerne. Bevæger vi os op til forsæderne, finder vi heromkring også et nyt 3-eget multifunktionsrat, og det er udført i Nappa-læder. I kabinen finder vi ligeledes det store 8”-COMAND Online system, og det fungerer super godt sammen med den intuitive touchpad nede i midterkonsollen.

Læs også:  Så høje er fartbøderne

Også i kabinen har du mulighed for at tilkøbe en masse ekstra herunder den eksklusive “designo Exclusive nappa leather”-pakke, og nu kan man også tilkøbe sig en decideret AMG Line-interiørpakke. Den inkluderer sportssæder i eksklusiv nappa-læder, et 3-eget multifunktionsrat med sort nappa-læder finish, instrumentbord med et ternet flag som baggrund samt aluminium sportspedaler.

Ydermere er GLS fyldt med en række sikkerhedsfeatures herunder “COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS”, “ATTENTION ASSIST”, “Brake Assist BAS” for ikke at glemme fartpiloten.

Den ny GLS kan bestilles i starten af år 2016.