1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Her er Toyotas Le Mans racer
0

Her er Toyotas Le Mans racer

Her er Toyotas Le Mans racer
0
0

Toyotas bud på en bil i LMP1 klassen er blevet spottet på HTTT Paul Ricard-banen. Benzinbilen skal ved hjælp af hybridteknologi, tage kampen op mod Audis R18.Her gennemførte den en række hemmelige tests, hvor kun Toyotas egne folk havde adgang. Testkørene var Alexander Wurz, Nicolas Lapierre og Kazuki Nakajima.

Det forventes at bilen vil blive præsenteret officielt i næste uge og da Peugeot nu har trukket sig fra årets løb, gør det bilen endnu mere interessant.

Toyotas nye bil er indtil videre unavngivet, men er en lukket bil, nøjagtig som Audi R18. Benzinmotoren er en 3.4-liters V8 uden trykladning. Hybridteknologien vides der endnu ikke meget om, men forhåbentligt vil Toyota offentliggøre yderligere detaljer ved præsentationen i næste uge.

Designet af karossen kan ikke beskrives som revolutionært, på trods af at bilen tager sig godt ud på billeder. Det spåes, at el-motoren vil kunne levere effekt til enten for eller baghjul, hvilket ikke er tilladt i løbssammenhænge. Man må forvente, at Toyota i øjeblikket ekperimenterer med, hvor det bedst kan betale sig at sætte de ekstra hestekræfter.

Læs også:  Škoda Enyaq kåret til årets brugtbil 2024

Vi krydser fingre for, at bilen bliver hurtig og pålidelig nok til at skabe reel spænding i LMP1-klassen.

 

tags: