1. Home
  2. Bilmærker
  3. Aston Martin
  4. Hils på den mest intense Aston Martin til dato
0

Hils på den mest intense Aston Martin til dato

Hils på den mest intense Aston Martin til dato
0
0

Sløret er for Aston Martin Vulcan, og med en pris på over 15 millioner kroner plus afgift overgår den One-77.

Aston Martin har de seneste uger sendt teaser billeder af den nye Vulcan, men nu er den her. Derfor er det også en specielt god tid for de bilinteresserede som elsker ekstreme racerbiler. Det er trods alt ikke længe siden både McLaren P1 GTR og LaFerrari FXX K blev præsenteret.

Vulcan bygger på samme platform som One-77, og akselafstanden er på 2.791mm. Motoren er en motorsportsinspireret 7-liters V12 videreudvikling af One-77-motoren med flere end 800 hypper! Motoren er placeret bag forakslen, og er tilknyttet en sekstrins sekventiel gearkasse, der sender kræfterne til baghjulene. For at kunne tøjle de mange kræfter har Vulcan et limited-slip differentiale.

Læs også:  Så høje er fartbøderne

Faktisk er vægt/effekt-forholdet bedre end GTE-bilerne i FIA World Endurance Championship, og dette skyldes blandet andet konstruktionen i kulfiber.

Bremserne er keramiske skiver leveret af Brembo og de måler 380mm foran og 360mm bag. Så mon ikke Aston Martin Vulcan kan bremse…

Køberne vil blive inviteret på et racerkursus, hvor en tidligere Le Mans-vinder Darren Turner underviser. Kurset starter i Aston Martin V12 Vantage og One-77, mens man til slut får lov til at prøve Vantage GT4 racerbilen. Kørekursets formål er at gøre køberne fortrolige med avanceret køreteknik, inden de giver den rigtig gas i deres nye Vulcan.

Der vil kun blive lavet 24 eksemplarer af Aston Martin Vulcan, og vi vil blive overrasket, hvis en af disse kommer til Danmark. Vulcan får også premiere ved Geneve Motor Sow d.3 marts.