1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Jaguar på jagt efter BMW og Mercedes i mellemklassen?
3

Jaguar på jagt efter BMW og Mercedes i mellemklassen?

Jaguar på jagt efter BMW og Mercedes i mellemklassen?
0
3

Det britisk-indiske kattedyr er spottet på rygtesavannen – der skal spises markedsandele i mellemklassen.

Jaguars 3-serie-killer, XF, har lige haft præmiere. Bilen er så ny, at kunderne stadig venter på at kunne købe den. Men det betyder ikke, at kløerne trækkes tilbage. Flere internationale medier kan således melde om hektisk aktivitet omkring Jaguars hovedkvarter i den engelske by Coventry. Angiveligt er endnu en kat på tegnebrættet, denne gang i segmentet for små mellemklasse biler. Et sted, hvor biler som BMW 1-Serie og Mercedes A-klasse allerede er. Ifølge rygterne er det netop disse biler, eller i hvert fald deres markedsandele, Jaguar ønsker at snige sig ind på. Bilen på billeder er et designgæt fra malaysiske Theophilus Chin, der intet har med selve Jaguar at gøre. Billederne kan derfor ikke sige noget om et eventuelt endeligt design, men de er gode bud.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

Jaguar: Vi jagter alle segmenter

Selvom om Jaguar for nu ikke har hverken midlerne eller en forhjulstrukket platform til en ny bil i mellemklassen, så er en baby-kat ikke usandsynlig tanke. Sidste gang, Jaguar havde en forhjulstrækker på markedet hed den X-Type og var egentlig bare en Ford Mondeo i lidt andre klæder. En bil, der fik en noget blandet modtagelse. Noget, der kunne aflæses på de skrantende salgstal.
Men at Jaguar ser muligheder i flere markeder hersker der ingen tvivl om. I et interview har designchef Ian Callum udtalt sig om fremtidsperspektiverne for Jaguar. Han ser et stort potentiale i markedet for biler i den mindre klasse. Samtidig erkender han dog også, at markedet er særdeles svært at entrere.

Ingen jagtveje lukkes dog for det sultne mærke, der siden den indiske overtagelse, har prøvet at ryste det lidt støvede adelige image af sig. Ingeniør hos Jaguar-gruppen Nick Rogers siger om situationen: Vi kigger på alle markedssegmenter, men vi vil ikke melde noget ud endnu.

tags: