1. Home
  2. Baggrund
  3. Japanske airbagproducent tilbagekalder 33,8 millioner biler!
2

Japanske airbagproducent tilbagekalder 33,8 millioner biler!

Japanske airbagproducent tilbagekalder 33,8 millioner biler!
0
2

Den japanske airbagproducent Takata har det seneste stykke tid måtte tilbagekalde godt 18 millioner biler, men nu har de amerikanske myndigheder krævet, at der i alt tilbagekaldes 33,8 millioner biler!

Årsagen til bilerne tilbagekaldes er, at der muligvis kan være defekte airbags, og det kan blive ret så mange biler, når man som Jakata producerer airbags for 11 store bilproducenter. Fejlen består i, at en række af Jakatas airbags mistænkes for at kunne eksplodere og sende plastik- eller metalsplinter i hovedet på føreren eller passagerer i bilen – og dét er selvfølgelig livsfarligt.

Amerikansk transportminister Anthony Foxx udtaler, at man menes fejlen har været skyld i mindst fem dødsfald.

Tilbagekaldelse på knap 34 millioner biler, bliver den største tilbagekaldelse i USA nogensinde. Dermed overgår den tilbagekaldelsen af de 31 millioner æsker ibuprofen, som blev tilbagekaldt i 1982.

Læs også:  Golf 8 Facelift: 50-års Jubilæet for den ikoniske model

Det siger sig selv, at en tilbagekaldelse af denne kaliber ikke ligefrem er gratis, og det vurderes, at ville koste Taka og selskabets kunder omkring 26-34 milliarder kroner!

Bilmærkerne som kan have brugt de farlige airbags inkluderer BMW Group, Fiat-Chrysler, Ford, GM, Honda, Mitsubishi, Nissan, Subaru og Toyota.

Honda har allerede tilbagekaldt 4,8 millioner biler, Nissan 1,56 millioner biler og Toyota 5 millioner biler.