1. Home
  2. Bilnyheder
  3. KIA præsenterer hybridbilen Niro
0

KIA præsenterer hybridbilen Niro

KIA præsenterer hybridbilen Niro
0
0

KIA har planer om at lancere en helt ny lav-emissions-bil, og den er nu blevet døbt Niro. Desuden har KIA offentliggjort en række nye informationer om den miljøvenlige bil.

Den koreanske bilproducent kalder Niro for en HUV (Hybrid Utility Vehicle). Til den nye KIA Niro vil der endda blive udviklet en speciel platform til fremtidige miljøvenlige biler.

KIA Niro bliver en SUV, hvilket du også kan se på billederne her i artiklen. Niro vil iflg. KIA være både praktisk og have attraktive egenskaber som en traditionel kompakt SUV, men brændstoføkonomien vil være i en liga for sig selv.

Platformen er konstrueret uafhængigt af eksisterende KIA-modeller, og så er den udviklet til at rumme en række miljøvenlige teknologier og næste generations drivlinjer. Platformen består af over 50 % ultrahøjstyrkestål.

Læs også:  BMW M4 CS: Den nye definition af kraft og letvægt

Hyoung-Keun Lee, Vice Chairman & CEO hos KIA Motors Corporation udtaler:

“Vores nye model er udviklet til at kunne give kunderne alt, hvad de kan ønske sig af en kompakt SUV med hensyn til praktiske egenskaber og design, og samtidig får de de lave driftsomkostninger, der kendetegner hybridbiler. Ved at lade vores ingeniører starte helt fra bunden har vi forsøgt at udvikle en bil, som vil tiltrække en bredere kundegruppe”.

Under 90 g/km CO2!

Målet for KIA Niro er en CO2-udledning på under 90 g/km ved blandet kørsel. Dette skal opnås vha. den nye platform og en downsizet hybriddrivlinje. Bl.a. vil man kunne finde KIAs 1.6 liters Kappa benzinmotor med 105 hk og 147 Nm, der sammen med en litium-polymer-batteripakke på 1,56 kWh og en 32 kW-elmotor vil kunne opfylde målsætningen. Gearkassen er desuden en sekstrins dobbeltkoblingsgearkasse.

Læs også:  Derfor bør du investere i en hybridbil

KIA Niro vil blive præsenteret næste år, og produktionen starter allerede i slutningen af 2016! Det er dog de oversøiske markeder, som vil nyde godt af Niro i første omgang.