1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Længere, bredere og lettere ny VW Golf
0

Længere, bredere og lettere ny VW Golf

Længere, bredere og lettere ny VW Golf
0
0

VW deler nu de første informationer om den nye VW Golf med alle os nysgerrige.

Det er den syvende generation af Volkswagen Golf, som bliver offentliggjort for offentligheden ved Paris Motor Show i slutningen af næste måned.

VW har endnu ikke udsendt billeder af den nye Golf, men flere vigtige detaljer er afsløret.

Mere plads

Vi har tidligere fortalt om den nye MQB(Modular Transverse Matrix) platform, som den nye Golf skal dele med den nye Audi A3’eren og SEAT Leon. Størrelsesmæssigt måler Golf Mk7 4,255mm i længden, 1,799mm i bredden og 1,452mm i højden. Det betyder VW Golf er både 56mm længere, 13mm bredere og 28mm lavere end den nuværende Golf! Derudover er akselafstanden også forøget med 59mm!

I kabinen oplever man den ekstra plads med 15mm yderligere benplads på bagsæderne, mens man også har mere skulderplads foran samt på bagsædet.
Bagagerummet er forøget med 30 liter til i alt 380 liter, mens læssekanten er 17mm lavere end i den nuværende Mk6, hvorfor af og pålæsning bliver lettere.

Læs også:  CUPRA Tavascan: "Vi skubbede til grænserne uden at tænke på, hvad folk ville sige"

Op til 23 % mere økonomisk

Selvom den nye Mk7 er større end den nuværende Mk6, så er vægten reduceret med op i mod 100 kilo!
Nogle af komponenterne som har tabt vægt er bl.a. aluminiumskomponenterne i chassiet, hvor der er sparet 38 kg mens diverse udstyrsforbedringer også har skåret cirka 26 kilo af vægten. Dermed er vægten barberet ned til kun 1.050 kg!

Med vægtreduceringen er der lagt op til en mere økonomisk kørsel, hvor vi kan fortælle Golf Mk7 i gennemsnit har forbedret brændstofforbruget med 13,9 %, mens nogle motorvarianter nu er 23 % mere brændstoføkonomiske!

Motorudvalget har Volkswagen endnu ikke løftet sløret for, men vi ved der kommer en ny generation af tre- samt firecylindret turbodieselmotorer. Den mindste benzinmotor bliver den 1.2 TSI, mens man også kan vælge den kraftigere 1.4 TSI som yder op til enten 120 eller 138 heste, kører 21 km/l samt udleder 112 CO2 g/km med den 7-trins DSG. Sidstnævnte er endda udstyret med ACT-systemet, som kan deaktivere cylindre når der ikke er brug for dem, hvorefter der bliver længere mellem tankbesøgende. – Du kan læse vores test af VW Polo Blue GT her, hvor vi fortæller om systemet.

Læs også:  Bilsikkerhedsteknologi: Højteknologiske systemer

Motorudvalget vil inkludere:

1.2 TSl 84 hk eller 104 hk
1.4 TSI 120 hk eller 138 hk
1.6 TDI 89 hk
2.0 TDI 187 hk

Iflg. bilmagasinet Autocar vil VW også fremvise en GTI-model af Golf Mk7 ved Paris Motor Show, hvor motoren efter sigende er en ny 225 hestes 2.0 TSI.