1. Home
  2. Baggrund
  3. Leonardo DiCaprio’s nye Formel E-hold
0

Leonardo DiCaprio’s nye Formel E-hold

Leonardo DiCaprio’s nye Formel E-hold
0
0

Den nye, elektriske Formel E serie får sit endelige hold med støtte fra den miljøempatiske Hollywood-stjerne.

Hvis vi skulle skrive nyheder om projekter og produkter støttet af berømtheder, ville vi stort set ikke bruge tid på andet. Men da en pressemeddelelse om, at selveste Leonardo DiCaprio nu har med-stiftet et motorsportsteam, besluttede vi alligevel at give det lidt opmærksomhed.

Et lidt usædvanligt team af slagsen. Den verdensberømte Prius-advokatør, der næsten er lige så berømt for sin miljøaktivisme som sit skuespil, har lagt penge og ansigt til et nyt team i FIA Formula E Championship – den nye, elektriske pendant til Formel 1. Venturi Grand Prix bliver det tiende og sidste team til at melde sig til serien, der begynder i september 2014.

“Vor planets fremtid afhænger af vores evne til at udnytte brændstofeffektive og  miljøvenlige køretøjer,” sagde Titanic-stjernen. ”Venturi Grand Prix har vist en kolossal fremsynethed i deres beslutning om at skabe et miljøvenligt racerteam, og jeg er glad for at være en del af holdet.”

Venturi Grand Prix vil eventuelt blive en konstruktør, der vil bygge deres egen biler til Formula E-reglerne, med drivlinjer der er hentet fra den 3.000-hestekræft stærke motor, der skal sætte verdensrekord i deres VBB-3 bil som de håber når 640 km/t.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

Formula E sætter 10 holder, der hver har to biler mod hinanden på gadebaner i byer som omfatter London, Beijing og Los Angeles. Serien håber at danne udviklings- og forskningsplatform for bilproducenter verden over og skabe øget interesse i elektriske biler.

 

”Det er en ære og en fornøjelse at byde Venturi Grand Prix-holdet velkommen som det 10. og sidste hold i FIA Formula E Championship,” sagde administrerende direktør, Alejandro Agag. ”Jeg vil gerne byde særligt velkommen i vores mesterskab til Leonardo DiCaprio. Ganske få miljøvenlige ledere har hjulpet mere end han har til at sprede budskabet om miljøvenlighed verden over. At have folk som ham og Richard Branson som globale ambassadører for klimaet er et privilegie for vores mesterskab og vil tjene os godt for at sprede ordet om elektriske biler i byer kloden over.”

Det er uvist om vi vil se DiCaprio på pitvæggen med et sæt hovedtelefoner på hovedet og et par stopure om nakken, men sikkert er det at hans engagement med Venturi Grand Prix og den omtale som det unægtelig vil skabe kunne hjælpe Formula E til at vokse til et oprigtigt mesterskab fremfor en synkende skude.