1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Magnifico: Aventador SV rundt på ringen på under 7 minutter

Magnifico: Aventador SV rundt på ringen på under 7 minutter

Magnifico: Aventador SV rundt på ringen på under 7 minutter
0
0

25 sekunder hurtigere end den italienske Ferrari Enzo og Lamborghini Aventador, otte sekunder hurtigere end Nismo GT-R og blot to sekunder hurtigere end Porsche 918 Spyder rundt på Nurburgring Nordschleife i Tyskland. Det er selvfølgelig den nye Lamborghini Aventador “Super Veloce”, forkortet SV, der her er på tale, efter den tidligere på ugen kørte rundt på den 21 kilometer lange bane i Tyskland på under syv minutter.

Tiden blev seks minutter og 59 sekunder, og det bringer den altså på niveau med Porsche 918 Spyder, Porsches svar på en hypercar, der blandt andet konkurrerer mod McLaren P1 og Ferrari LaFerrari. McLaren er eftersigende også kommet under de syv minutter, men har ligesom Ferrari endnu ikke bekræftet noget endnu. Principielt set er den nye Lamborghini Aventador SV derved den fjerde hurtigste produktionsbil rundt på banen med et par Radica SR8’ere i front efterfulgt af Porsche 918 Spyder og nu den nye Lamborghini SV.

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

I og med den normale Lamborghini Aventador LP700-4 er 25 sekunder langsommere end “Super Veloce”-udgaven, må italienerne også have pillet en smule ved bilen. Og det har de, men ikke så meget som man skulle tro. Den yder 50 hestekræfter mere fra samme 6.5-liters V12-motor, og så er vægten ligeledes reduceret med omkring 50 kg, blandt andet ved brug af carbonfiber-materialer indvendig og udvendig. Tilmed har de tilføjet en ny front splitter, og bagtil finder man en kæmpe spoiler.

Og vil man høre musik i den nye Aventador SV LP750-4, så sker det i form af lyden fra den store V12-motor, der yder 750 hestekræfter. Man har hos Lamborghini nemlig fjernet alt, hvad der har med stereo og lydtætning at gøre: det er trods alt med til at skære ned på vægten.

Læs også:  Mercedes-AMG GLC SUV: Kraftfuld Hybridteknologi og Uovertrufne Kræfter

Men ikke nok med det, så kom den rundt på “Nordsløjfen” på et sæt testdæk fra Pirelli kaldet “P Zero Corsa”. Vi kan kun drømme os frem til det enorme greb, de har givet bilen, for det er ikke sikkert, at dæktypen kommer i brug, når de første Aventador SV ruller ud af produktionen.

Hvad vi dog ved er, at den nye Lamborghinin Aventador SV accelererer fra 0-100 km/t på blot 2,8 sekunder, 0-200 km/t på 8,6 sekunder med en topfart på 350 km/t, og så er den afsindigt hurtig rundt på Nurburgring Nordschleife. Incredibile, bello og sotto sette minuti (utrolig, smuk og under syv minutter) råbes der i kor hos Lamborghini i Bologna.