1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Maserati Levante SUV offentliggjort
0

Maserati Levante SUV offentliggjort

Maserati Levante SUV offentliggjort
0
0

Her er den så, Maserati Levante SUV’en. Vi har ventet i knap fem år på udviklingen af denne italienske SUV, som ikke længere er så speciel, da SUV’er i dag er enhver mands eje for bilmærkerne. Selv Bentley og Lamborghini har en – Bentley Bentayga og Lamborghini Urus.

Eventyret med Maserati Levante startede med det såkaldte Kubang koncept i 2011, og siden da har italienerne optimeret og arbejdet mod at kunne lancere SUV’en, som nu hedder Levante.

Maserati Levante skal tage kampen op mod de andre luksuriøse og sjovere SUV’er i et ganske lukrativt segment.

Levante får verdenspremiere ved Geneve Motor Show til marts, men Maserati har travlt med at få afsat nogle eksemplarer, hvorfor produktionen allerede er startet. Salget starter nemlig allerede de første steder i Europa til foråret.

Læs også:  Ford Mustang GTD: En ny superbil er født

Det er desværre ikke alle billederne som vi kan vise, da Maserati har valgt at holde det meste af interiøret hemmeligt indtil den rigtige offentliggørelse. Lidt af interiøret kan dog ses igennem forruden, men vil man have et tættere kig, så må man vente til starten af marts.

Hvad vi kan sige er dog, at vi forventer en kabine som i Ghibli, hvilket betyder masser af læder og en stor midterkonsol med infotainmentsystemet.

Diesel eller benzin?

Motorudvalget vil også afspejle det, som man finder i Ghibli, der er lillebroderen til Quattroporte. Dermed vil der være to 3-liters sekscylindrede motorer med cirka 330 og 410 hk. Der vil også være en mere fornuftig diesel, som dog er rigelig kraftig med sine ligeledes seks cylindre og en slagvolumen på tre liter. Det blandede brændstofforbrug bliver omkring 14,5 km/l og dieselmodellens topfart bliver cirka 230 km/t.

Læs også:  Så høje er fartbøderne

Iflg. vores informationer vil den mindste benzinudgave af Levante klare 0-100 km/t på 6,3 sekunder, mens topfarten lyder på 243 km/t. Vælger man den store model tager 0-100 km/t sprinten 5,2 sekunder og topfarten er 264 km/t.

Vi håber også bare at Maserati-motorerne har beholdt deres dejlige lydbillede.

Alle modellerne bliver leveret med Q4 firehjulstrækket og den ottetrins automatgearkasse fra standard.

Køredynamisk sørger Maserati for, at vi kan have høje forventninger. Chassiet er udviklet til at være køredynamisk stærk ift. andre SUV’er på markedet, ligesom den iflg. Maserati også kan klare en del terræn.

Priserne og dansk lancering kender vi endnu ikke.