1. Home
  2. Bilnyheder
  3. McLaren med 12C GT til banen
0

McLaren med 12C GT til banen

McLaren med 12C GT til banen
0
0

Det britiske sportsvognsmærke benytter Goodwood Festival of Speed til at vise McLaren 12C GT Sprint – en racer kun til banen. 

Dermed har de fundet plads til endnu en model i rækken af 12c-biler.

Den nye dreng i klassen vil koste kunderne omkring 1.8 millioner dkr uden afgift, som da heller ikke bliver relevant, da 12C GT Sprint kun er til banerace.

McLarens racerudviklingsteam står bag bilen, som har mange ligheder med den almindelig 12C, samtidig med at teamet har fundet plads til mange elementer fra den mere ekstreme GT3-racer, 12C GT3.

Med hjælp fra et nye olie- og kølersystem har 12C GT fået mere power. Hele 616 hk er tilgængelige for højre fod mod de 592 hk, som er i standardudgaven.

Til at overføre de mange kræfter til alverdens racerbaner, er 12C GT Sprint udstyret med en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse, som selvfølgelig har skiftepaler bag rattet.

Læs også:  Volkswagen California CONCEPT: Et glimt af fremtidens Ikoniske autocamper

Desuden er raceren blevet sænket 40 mm i forhold til 12C, og man har også benyttet lejligheden til at optimere aerodynamikken, hvilket har givet plads til en mere aggressiv frontskørte og GT3-inspireret kølerhjelm.

Letvægts kulfiberchassiset skal i samarbejde med ProActive Chassis Control (PCC) og McLarens luftbremse give kørsel, som er mere fokuseret på race.

På indersiden af kulfiberskallen er der blevet plads til et FIA-godkendt sikkerhedsbur, brandslukningssystem og letvægts racersæder med 6-punkts seler.

Et nyt kulfiberinstrumentbræt danner rammen for racerudviklede digitale instrumenter og bilens vigtigste kontakter, hvor chaufføren blandt andet kan vælge mellem 3 forskellige opsætninger på bilens undervogn, stivhed og ESP-indstillinger.

Dertil kommer en række ekstraudstyr med endnu mere kulfiber og et air-condition system, som vejer mindre end det i den normale 12C.

Læs også:  CUPRA Tavascan: "Vi skubbede til grænserne uden at tænke på, hvad folk ville sige"

Raceren bliver præsenteret i weekende på Goodwood Festival of Speed sammen med storebroderen 12C GT3.

McLaren satser på at 20 styks 12C GT Sprint vil blive leveret inden udgangen af 2013.